Önder Aksakal Nokta TV’de açıkladı: AK Parti, MHP ve DSP yerel seçim görüşmelerine başlıyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Nokta TV’nin Seçime Doğru özel yayınında konuk oldu. Aksakal, yerel seçimleri için ittifak görüşmelerinin önümüzdeki hafta başlayacağını ilk kez açıkladI.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, bugün Kocaeli’ye geldi. DSP İl Kongresi için Kocaeli’ye gelen Aksakal, Nokta TV’nin Seçime Doğru özel yayında Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan ve Nokta TV’nin başarılı moderatörü Ebru Şimşek’in konuğu oldu. Birçok konunun ele alındığı programda Önder Aksakal, yerel seçim için ittifak görüşmelerinin AK Parti, MHP ve DSP arasında, önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını açıkladı.

“ADAYLAR, BİZİM ADAYLARIMIZ”

Yerel seçimlerde DSP’nin kendi adaylarıyla mı yoksa bir ittifak içinde mi yarışacağı şeklindeki soruya yanıt veren Önder Aksakal, oldukça önemli bilgiler paylaştı.

İşte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yerel seçim söylemlerinden öne çıkanlar:

“Adaylar, bizim adaylarımız olacak. DSP’li adaylar olacak, fakat burada bir farklı bir stratejiyi hayata geçirmemiz lazım. Benim bu süreçte genel seçimleri yaşadığımız süreçten itibaren ortaya koyduğum bir söylem var. Mayıs seçimlerinden sonraki süreçte ortaya çıkan süreç göstermiştir ki, Türkiye’de iktidarı da muhalefeti de Cumhur İttifakı içindeki partilerden olacaktır. Çünkü bu yapının ortak paydası, tam bağımsız Türkiye ve kahrolsun emperyalizm noktasındadır. O zaman iktidar partisi de bu yapı içinden, muhalefet de bu yapıdan olmalıdır. Bunun dışındaki partilerin de iktidar olma şansı yoktur. Muhalefet başarıları da bana göre tartışma götürecek düzeyde olacaktır.

“CUMHUR İTTİFAKINDA KAÇAK İŞ YOK”

Cumhur İttifakında aleni olmasa da partilerin yetkili kurulları tarafından bilinen bir süreç yönetiliyor. Kimse kaçak göçek iş yapmıyor. Bu DSP için de böyle, diğer partiler için de böyle. Ortak paydası Türkiye, Türk vatanının birlik ve bütünlüğü. Emperyalizme karşı bir duruş iradesi. Bundan sonraki süreçte iktidar ve muhalefet Cumhur İttifakı içinden çıkacak. Biz bunu nasıl besleyeceğiz? Daha güçlü bir hale getirmek adına önümüzde 2024 yılında yapılacak yerel seçimler var.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA YEREL SEÇİMİ GÖRÜŞTÜK”

Eğer yerel seçimlerde ittifakın başarısı üzerine kurgulanan bir stratejiyi hayata geçirebilirse Cumhur İttifakı, ben buradan iddia ederek söylüyorum, muhalefetin elindeki 11 Büyükşehir başta olmak üzere her yer yeniden kazanılır. Kazanan parti AK Parti olur, MHP olur, DSP olur fark etmez. Kazanan Cumhur İttifakı olur. Bunu geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanıyla yaptığımız görüşmede dile getirdim. Kendi stratejimizi ortaya koydum. Sayın Cumhurbaşkanı çok olgun bir şekilde dinledi. Herhangi bir itiraz noktası olmadı. 1.392 seçim çevresini tek tek konuşmadık ama nasıl bir hareket çizilmesi noktasında DSP’nin görüşlerini ve bazı örneklerini ortaya koyduk.

AK PARTİ, MHP VE DSP GÖRÜŞECEK

Sayın Cumhurbaşkanı yerel seçimlerle ilgili görüşmelerin başlaması noktasında bir irade ortaya koydu. Önümüzdeki haftadan itibaren muhtemelen DSP’den arkadaşlarımızla AK Parti ve MHP’den arkadaşlarımız, bir şekilde bu konuları seçim bölgesi hattında masaya yatıracak. Kiminle, nerede, nasıl başarı elde edebiliriz, o konuşulacak. Hiçbir komplekse kapılmadan eğer bunu sürdürebilirsek o zaman 2024 seçimlerinden sonra Cumhur İttifakı ülke yönetimine genelde olduğu gibi yerelde de hakimiyeti kuracaktır, bahsettiğim ortak payda üzerinden bir siyaset yapılacaktır.”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile Seçime Doğru özel yayının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

Kaynak: HABER MERKEZİ