Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’de gerçekleşen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayı’na katıldı. Prograda konuşan, “Benim tek bir rütbem, sıfatım var. O da imam hatipli olmaktır” dedi.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi bu sene Kocaeli’de gerçekleşiyor. Kocaeli Kongre Merkezi’nde dün başlayan kurultayın sonuç bildirgesi bugün okunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kurultayın ev sahipliğini ise Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) yapıyor.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 1

81 İLDEN KATILIM

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayı’na Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ve 81 ildeki İmam Hatip dernekleri katılım sağladı. Türkiye genelindeki 600 il ve ilçe derneklerini temsilen 2 bin 500 kişi katıldı. Programın başında ÖNDER Edirne İl Başkanı Gökhan Arda Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 2

CEYLAN: SİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Programda ilk olarak ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan konuştu. Ceylan, “Son 20 yıla baktığımız zaman ülkemiz ve mileltimiz camiamız adına büyük adımlar atıldı. Çok kıymetli işler yapıldı. İmkansız denenler bir bir gerçekleşti. 28 Şubat sürecinde bu ülkenin evlatları okul kapılarından döndürüldü. Sizlerle birlikte bunun önüne geçirdi. O günler geride kaldı. Cumhurbaşkanımızın mücadelesi sayesinde gençlerimiz artık tüm eğitim imkanlarından faydalanıyor. Siz bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız biz de sizleri yalnız bırakmayacağız” dedi. Ceylan konuşmasının ardından dönemdeki şiarlarının ‘sadakat’ olduğunu belirterek 2024 Şiarlarını okudu.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 3

ERDOĞAN: ALLAH RAZI OLSUN

Ceylan’ın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir imam hatip mezunu olarak imam hatip nesli ile bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Dostluğun dayanışmanın hakim olduğu bir atmosferde sizlerle beraberim. Türkiye’den ve dünyadan imam hatiplerin kurulması için varını yoğunu seferber etmiş nice hayır severimiz var. Allah onlardan razı olsun.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 4

“TÜRKİYE’Yİ İLKLERLE TANIŞTIRDIK”

Son 22 yıldır milletimizin verdiği yetki ve sorumlulukla Türkiye’ye hizmet ediyorum. 22 yılda ülkemiz için çok eserler yaptık, hizmetler ürettik. Ekonomi, savunma, ticarette ülkemizi kat ve kat büyüttük. Kırılmaz denilen rekorları kırdık. İç güvenlikte, dış güvenlikte aklınıza gelecek her alanda Türkiye’yi ilklerle tanıştırdık. Ülkemizin yurt dışında itibarını arttırdık. Bunların tamamı kıymetlidir. Ancak bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım tek bir rütbem, sıfatım var. O da imam hatipli olmaktır.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 5

“SEL OLDUK, OKYANUS OLDUK”

Ömrüm boyunca yaptığın tek bir eseri söyle deseler. Tek cevabım: İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak, eğitim kalitesini arttırmak, sayılarını çoğaltmaktır. Tüm makamlar gelip geçer ama toprağa attığınız tohum gür bir çınara dönüşür. Var olanlara gözümüz gibi baktık. Fidanların ağaca dönüşmesini sağladık. İmam Hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi. Şimdi sel olduk, okyanus olduk. Biz İstiklal Marşımızın o ruhunu yaşattık. Kuran tefsiri yaptık. Onun kılavuzu ile korkmadan bu yolda yürüdük. Hakka tapan milletin istiklali için çok çalıştık. Ayasofya’yı zincirlerinden biz bu imanla kurtardık.

“VATANIMIZ VAR OLSUN DİYE VARIZ”

Bizim dün yolumuz buydu bugün de yolumuz budur. Allah izin verdikçe istikametimiz hep bu olacaktır. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için değerlidir. Herkes bizim göz bebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. İmam Hatipler ihtiyaç neticesinde ortaya çıkmış eğitim yuvalarıdır. İmam Hatipler direnişin ve dirilişin sembolüdür. Biz İmam Hatipliler olarak minareler ezansız kalmasın diye varız. Bir vatanımız var vatanımız hep var olsun diye varız. En başından itibaren mücadelemiz bunun içindir. Şunu asla unutmayın bu topraklardan müslümanlığı camiyi, ezanı çekip alırsanız inan hiçbir şey kalmaz.

“İMAM HATİPLİLER HER ŞEYİNİ ORTAYA KOYACAKTIR”

Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. Ama en çok inanç değerlerimize, ilim irfan yuvalarımıza saldırıyorlar. Ezan yoksa, kuran yoksa vatan yoktur, Türkiye yoktur. İmam Hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. Mücadelemiz varlık yokluk içindir. Bu milletin ruh kökü ile bağını kesmeden esir alamayacaklarını anladıkları için hainleri ile aileye ahlaka geleneklerimize saldırıyorlar. Özellikle imanımızı hedef alıyorlar. İman kalemizi kuşatamayacaklar. Bu vatanın her bir evladı, ülkesi için canını ortaya koyacaktır. Ama İmam Hatipliler hem canlarını hem mallarını hem akıllarını ortaya koyacaktır.”

GÖKKIR’A HEDİYE

Erdoğan aynı zamanda programda Paris 2024 Olimpiyatları’nda mücadele eden ve çeyrek finale kadar yükselen milli okçu Elif Berra Gökkır’a hediye takdim etti.

Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 6 Önder programında konuştu: ‘Tek rütbem İmam Hatipli olmak' - Resim : 7

Kaynak: Cansu Kızılkaya