Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Opel, ‘Experimental’ ne zaman tanıtılacak? Teknik detayları nedir?

Opel, “Experimental” konseptini bir ay içinde, 5-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Münih’teki “IAA Mobility” otomobil fuarında halka sunacak.

Opel, “Experimental” konseptini bir

Opel, çarpıcı yeni Opel Experimental konsepti ile geleceğe nasıl yaklaşacağını gösteriyor. Son derece modern dış tasarımıyla Opel Experimental, Opel markasının önümüzdeki yıllarda nereye gideceğine dair net bir vizyon sunuyor. Keskin tasarım detayları arasında son teknoloji hava akışı verimliliği özellikleri, hafif koltuklarla aydınlatılmış geniş iç mekan ve üst düzey head-up ekran yer alıyor. Batarya-elektrikli bu crossover araç, dünya prömiyerini 2023 IAA Mobility’de Münih’te yapacak ve Opel’in sürdürülebilir bireysel mobilite vizyonunu yeni bir kitleye tanıtacak.

Opel CEO’su Florian Huettl, “Opel Experimental, yaklaşan modeller ve teknolojiler, geleceğin tasarımı, hatta yeni bir dönem ve markanın geleceği konusunda bir öngörü sunuyor. Bu çarpıcı konsept araba, yol gösteren bir ışık niteliği taşıyor ve bir kez daha Opel’in öncü ruhunu sergiliyor” dedi.

KALIN VE SAF TASARIM

Mark Adams, Tasarım Başkan Yardımcısı, “Yeni Opel Experimental, Kalın ve Saf tasarım felsefemizin daha aşırı bir yorumunu sunuyor. Geleceğe yönelik vizyonumuzu şekillendiriyor. Tasarımın birçok unsuru ve arkasındaki düşünce biçimi, gelecekteki üretim araçlarında görülebilir. Dış tasarım, şaşırtıcı bir siluetle birleştirilmiş optimize edilmiş aerodinamik performans sunarken iç mekan da etkileyici ve duygusal bir kullanıcı deneyimi sunuyor” şeklinde ekledi.

GELENEKSEL KANAT AYNALARI

Opel Experimental’ın zarif siluetinin en dikkat çekici yönlerinden biri kromun yokluğudur. Bunun yerine dış aydınlatmanın ve cesur kontrastlı grafiklerin eklenmesi, zaten etkileyici olan oranlara kişilik ve sofistike bir hava katmaktadır. Genel olarak verimli batarya-elektrikli crossover, son teknoloji bir Stellantis BEV platformuna dayanmaktadır ve aynı zamanda elektrikli dört tekerlekten çekişe sahiptir. Dramatik bir şekilde incelen profili, temiz yüzey kaplamayla birleşerek etkileyici bir varlık sunar. Geleneksel kanat aynaları, C sütunlarına tamamen entegre 180 derecelik kameralara yer açmıştır, keskin, kaslı tekerlek gövde çıkıntıları güven dolu duruşu vurgular.

BELİRGİN PUSULA İMZASI

Önde, yeni aydınlatılmış Opel Blitz, Opel’in tasarım felsefesinin kılavuz öğesi olan Opel Compass’ın merkezinde gururla yer alır. Uzunlamasına kanat imza aydınlatması yatay eksende yanında yer alırken, aydınlatılmış merkez çizgisi daha fazla dramatiklik katmaktadır. Bu, arka kısımda kenar aydınlatma teknolojisi ve sofistike cam şeffaflığı ile oluşturulan belirgin pusula imzası fren lambası ile tekrarlanır. Bu, arka kısımdaki Blitz logosunun yerine cesur Opel yazısı ile birleşerek merkezi bir öğe oluşturur. Ön pusulanın etrafına, son nesil 4D Opel Vizor oturur. Ekstra boyut, sensörler, lidar, radar ve kamera sistemleri gibi gelişmiş görüş teknolojilerinin eklenmesidir.

GOODYEAR İLE İŞBİRLİĞİ

Zeki hava çözümleri ve alan detoksu Opel Experimental’ın akıcı ve kayan silueti son derece verimli ambalajlama etrafında şekillenirken, konsept araç aynı zamanda akıllı ve optimize hava çözümleri sunar. Önde ve arkada bulunan hava perdeleri, aerodinamik verimliliği artırırken, arka difüzör de aynı amaca hizmet eder. Sürüş durumuna bağlı olarak uzar veya çekilir. Goodyear ile işbirliği içinde geliştirilen lastikler geri dönüştürülmüş kauçuktan yapılmış olup 3 bölgeli Ronal jantlar üzerinde bulunur ve aerodinamik verimliliği daha da artırmak için aktif bir özelliğe sahiptir.

Dış boyutları Opel Experimental’ı kompakt C segmentine yerleştirirken iç mekan D segmenti ferahlığına sahiptir. Bu, Opel Experimental içindeki alanın serbest bırakılmasıyla mümkün hale getirilmiştir. Direksiyon simidi gerektiğinde sorunsuz bir şekilde katlanır. Bu, mekanik direksiyon bileşenlerini ortadan kaldırarak ağırlığı daha da azaltan direksiyon-tel sistemi sayesinde mümkün hale gelir. Başka bir yerde, hafif adaptif koltuklar, sade ancak dayanıklı bir yapıya sahip olup 3D örgü teknolojili kumaşlarla birleştirilmiştir. Bu, müşterilerin Opel araçlarından alışık olduğu üstün oturma konforunu sağlarken, konsept araç içindeki alanın serbest bırakılmasına daha fazla katkıda bulunur.

SAF DENEYİM SAF ZEVK

Saf Deneyim, Saf Pad – saf zevk Detoks yaklaşımı, Saf Deneyim ile devam eder. Sürücüler, güncel Opel modellerinde görülen Saf Panel’in yeni bir yorumu olan ince Tech Bridge üzerinde ihtiyaçlarına göre bilgileri kişiselleştirebilir. Geleneksel ekranların yerine bilgi veya eğlence, yapay zeka ve doğal ses kontrolü tarafından desteklenen artırılmış projeksiyon teknolojisi kullanılarak sunulur.

Yüzen, şeffaf Saf Pad ön kol dayamasının önünde yer alır. Sürücünün kişisel tercihlerine göre yapılandırılabilir, böylece en sık kullanılan kontrollere anında erişim sağlar.

Opel Experimental, Opel’in marka sütunlarının tümünü – Detoks, Modern Almanya, Yeşil Yenilik – yansıtırken, sürdürülebilir mobiliteye duygusal yaklaşımını da ifade ederek bir adım daha ileri gider. Elektrokromik kumaşlar, yolcuları atmosferik ışıkla sarmalar ve iyi bir sağlık durumu için mükemmel bir ortam yaratır. Ayrıca, tepkisel kumaşlar işlevsel özellikleri artırabilir. Örneğin, bir araç kör noktaya girdiğinde, ilgili kapı içine ve head-up ekranına bir uyarı görünür, böylece yolcular ve diğer yol kullanıcıları için ek güvenlik sağlanır.

Marka vizyonunu net bir şekilde göstermeye odaklandığı için Opel Experimental, “Rüsselsheim’da yapılan” konsept araçlarının uzun ve başarılı geleneğini sürdürmektedir. Bu geleneği başlatan ilk Avrupalı marka olan Opel, 1965 yılında efsanevi Experimental GT’nin formunda tasarım çalışması sunan ilk marka olmuştur.