Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Organize suç örgütü çökertildi: Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli’nin de aralarında olduğu 8 ilde “Kafes-47” operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda elebaşları  Yılmaz ve Erdem Çakar’ın da aralarında bulunduğu organize suç örgütünün çökertildiğini ve 8 şüphelinin de yakalandığını kamuoyu ile paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu Yalova merkezli 4 ilde “Kafes47” operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada organize suç örgütü liderleri olan Erdem ve Yılmaz Çakar’ın da içerisinde bulunduğu 8 kişinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda; Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Yalova merkezli Kocaeli, Sakarya ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda Yalova’da ‘Çakar’ olarak bilinen Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin yakalandığını belirtti.

TEFECİLİK VE YAĞMA

Yalova Altınova’da oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan şahısların bir araya gelerek, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşlarımızı borçlandırarak “Tefecilik” suçunu işledikleri bilgisini veren Yerlikaya, faiz borcuna batan esnaflara baskı kurarak borçlulara senet imzalattırdıkları, borç karşılıklarını ise bazen nakit bazen de işyerlerine ait malları, araçları, şirketleri, gayrimenkulleri cebren ve hileyle ele geçirerek “Yağma Suçu” işlediklerini de ifade etti.

1 MİLYARLIK HAKSIZ KAZANÇ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya borcunu aksatan şahıslara karşı silahla tehdit, ikametin kurşunlanması, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi, tehdit ve hakaret suçlarını işlemek suretiyle korku oluşturduklarını belirtti. Yerlikaya; “Esnafları sindirdikleri ve kurdukları sanal şirketlerin banka hesapları aracılığıyla ticari alışveriş yaptıkları görüntüsü vererek belirli bir bedel ile sahte fatura düzenledikleri ve  şüphelilere ait 2014 yılından günümüze kadar açılıp kapatılan şirket hesaplarının incelenmesi sonucu yaklaşık 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde edildiği tespit edildi” dedi.

Operasyonlarda  4 adet ruhsatsız tabanca, iki adet kurusıkı tabanca, iki adet av tüfeği, çok miktarda Türk Lirası’nın yanı sıra çok sayıda senet, çek, tapu ve dijital materyale el konuldu.