Orhan Çarıkçı: Çekirdekten yetiştim bu yüzden adayım

Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. Aday adaylığı süreci ile ilgili konuşan AK Parti Dilovası belediye başkan aday adayı Orhan Çarıkçı, "Çekirdekten yetiştim, bu yüzden adayım" dedi.

Orhan Çarıkçı: Çekirdekten yetiştim bu yüzden adayım

Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere 4 ay kala siyaset hareketlendi. Partiler çalışmalarını sürdürürken aday adayları ise siyasi arenada kendilerini göstermeye başladı. Yerel seçimlerin en heyecanlı ve çekişmeli geçtiği illerden Kocaeli’de birçok aday adayı belediye başkanı olmak için ilk adımını attı. Aday adayları artık heyecanla adayların açıklanmasını bekliyor.

STAJYERLİKTEN ADAY ADAYLIĞINA…

Biz de Nokta Gazetesi olarak aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. Stajyer olarak girdiği Dilovası Belediyesi’nde 32 senedir çalışan Orhan Çarıkçı belediye başkan aday adayı oldu. Çarıkçı neden aday olmak istediğini gazetemize anlattı. İşte Çarıkçı’nın açıklamaları:

“6 TANE BELEDİYE BAŞKANI İLE ÇALIŞTIM”

“Ben lisede okurken staj olarak Dilovası Belediyesi’ne girdim. Staj bittikten sonra çalışmalara devam ettim. Çeşitli birimlerde müdürlük yaptım. 6 tane belediye başkanı ile çalıştım. Yani çekirdekten yetiştim. Hepsinden bir şeyler öğrendim. Neler yapılıp yapılmayacağını çok iyi biliyorum.

“DİLOVASINA BEYİN GÜCÜ ŞART”

Belediyecilik insana hizmetin temel taşıdır. Belediyeciliği ve vatandaşa dokunmayı biliyorum. O yüzden bu görevi üstlenmek istiyorum. Dilovası’nın en büyük sorunu eğitim. İlçemize beyin gücünün girmesi gerekiyor. Bir üniversite kampüsümüz olması gerekiyor. Öğrencilerin ilçemize entegre olması gerekiyor.

“TOPLU KONUTLAR YETERSİZ”

İkinci sorunumuz toplu konutların yetersizliği. Şu an ilçemizde 1 tane var. Tavşancıl’da bir tane daha yapılıyor. Daha çok toplu konut projesi yapılması lazım. Çanak dediğimiz hava kirliliğinin biriktiği bölgedeki insanlara alternatif gerekiyor. Binalar yapıldıktan sonra bu değişiklik insanların tercihine bırakılmalı.

“KALICI HİZMETLER LAZIM, GEÇİCİ DEĞİL…”

Genç nesil artık temiz havada yaşamak istiyor. İlçemizin altyapı ve üstyapı sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından büyük ölçüde çözüldü. Artık Dilovası’na kalıcı hizmetler lazım, geçici hizmetler değil. Bizden sonrali nesilin bu hizmetlerden yararlanması gerekiyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ