Orhan Sarıbal kimdir? Orhan Sarıbal nereli, kaç yaşında?

Orhan Sarıbal kimdir? Orhan Sarıbal nereli, kaç yaşında?

Orhan Sarıbal, ziraat mühendisliği kökenli CHP milletvekilidir. 1 Şubat 1966'da Refahiye'de doğan Sarıbal, zootekni alanında uzmanlaşmış ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olarak mesleki kariyerine adım atmıştır.

Siyasi Hayatının Kilometre Taşları

Sarıbal, siyasi kariyerine Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında yerel yönetimlerde görev alarak başlamıştır. Bursa'nın Gürsu ilçesinde partinin ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmış ve bu süreçte il delegesi olarak da görev almıştır. Aynı zamanda Gürsu Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüterek yerel yönetimdeki tecrübesini pekiştirmiştir.

Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Etkin Rolü

Sarıbal, ziraat mühendisi olarak sadece siyaset sahnesinde değil, mesleki birliklerde de aktif roller üstlenmiştir. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesinde çeşitli görevler alarak mesleki deneyimini sivil toplum alanına taşımıştır. Ayrıca Gürsu Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Kredi Kefalet Kooperatifi'nde yönetim kurulu üyeliği yapmış ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde başkanlık görevini üstlenmiştir.

Milletvekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı

25., 26., 27. ve 28. dönemlerde Bursa milletvekili olarak seçilen Sarıbal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önemli görevler üstlenmiş ve özellikle tarım politikaları konusunda söz sahibi olmuştur. CHP'nin Tarım Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atandığı 10 Ağustos 2018 tarihinden itibaren bu alanda partisinin öncülüğünü yapmaktadır.

Kişisel Yaşamı

Orta düzeyde İngilizce bilen Orhan Sarıbal, kişisel yaşamında evlilik ve iki çocuk babası olmanın sorumluluklarını taşımaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ