Orhan Tanış: Hangi yüzle bizi seçin diyecekler?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, yaptığı paylaşımda “Hangi yüzle bizi seçin diyecekler” diye sordu.

Orhan Tanış: Hangi yüzle bizi seçin diyecekler?

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklandı. Mevcut Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeniden aday gösterildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yapan Büyükakın ikinci dönemi için yeniden aday oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, yaptığı paylaşımda “Hangi yüzle bizi seçin diyecekler” diye sordu.

“HANGİ SORUN ÇÖZÜLDÜ”

Ard arda sorular yönelten Tanış, “Kocaeli de mevcut süregelen sorunlardan hangisi çözüldü? Ulaşım hala sorun değil mi? Ya kent içi park sorunu? Çöplerin bertarafı konusu halledildi mi? Cengiz Topel Hava Alanından yurdun her tarafına uçabiliyor muyuz? Her Allah'ın günü bir sanayi tesisinde kaza, yangın çıkmıyor mu? Deniz ulaşımını istediğimiz gibi kullanabiliyor muyuz? Kocaeli de yeşil akan dere var mı? Denizin temiz olduğuna, o mavi bayraklara inanıyor musunuz? Eskiden ulaşımın belkemiği olan Adapazarı Banliyö hattı eskisi gibi aktif kullanılabiliyor mu?

“KOCAELİ İNSANI MUTSUZ”

Kentsel dönüşüm? 25 sene neden bekledik, bunun cevabını verdiler mi? Kocaeli de yaşayan vatandaşlar gerçekten mutlu mu? Kocaeli insanı mutsuz, Kocaeli de deniz hasta, dereler hasta, havası hasta.. Sağlıkta devrim yaptık çağ atladık güya, artık randevu bile alamıyoruz, 2004 yılından beri 20 senede bu kentin önemli hiç bir sorununa kalıcı çözüm getirememiş, milyarlarca lirayı har vurup harman savurmuşlar, Hangi yüzle bir 5 sene daha bizi seçin diyecekler? Hangi yüzle?” ifadelerini kullandı.

Orhan Tanış: Hangi yüzle bizi seçin diyecekler? - Resim : 1