Ormanın ortasına kireç ocağı yapılacak

Gebze Elbizli Mahallesi’ne Sahada Kireçtaşı Ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Kireç Fabrikası yapılacak. 200 kişinin istihdam edileceği proje için ÇED süreci başlatıldı.

Ormanın ortasına kireç ocağı yapılacak

Kireçtaşı Madencilik Limited Şirketi Gebze’de bulunan Elbizli Mahallesi’nde Sahada Kireçtaşı Ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Kireç Fabrikası yapacak. 200 kişinin istihdam edileceği tesis için ÇED süreci başlatıldı.

200 İŞÇİ İSTİHDAM EDİLECEK

Söz konusu proje kapsamında üç poligondan oluşan ÇED alanı belirlendi. Proje detaylarında 2 alternatif tesis alanı sunuldu. Seçilecek alana tesis kurulacak. 155 milyon liraya mal edilecek olan proje kapsamında kireç ocağında 30, kırma eleme tesisinde 5, kireç fabrikasında 170 olmak üzere ortalama 200 işçinin istihdam edilecek.

651 HEKTARLIK ALAN

Toplam 651 hektarlık alana kurulacak olan tesiste yıllık 2 milyon 500 binton cevher üretimi planlanıyor. Ocakta patlatma yöntemi ile üretim yapılacak. Proje kapsamında yılda 170 binden fazla delikte patlama yapılacak.

ORMANLIK ALANDA BULUNUYOR

Öte yandan proje alanının kurulacağı tesisin büyük bir bölümü ise ormanlık alanda yer alacak. Bu yüzden proje kapsamında bölgede birçok ağaç kesilecek.

Ormanın ortasına kireç ocağı yapılacak - Resim : 1

Ormanın ortasına kireç ocağı yapılacak - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ