Ormanlık alanın ortasına rüzgar türbini yapılacak

Kandıra Dikili Rüzgar Enerji Santrali’nin kapasite artışı için başvurduğu ÇED olumlu kararı yayınlandı. Bu karara göre bölgeye 3 yeni rüzgar türbini kurulacak.

Ormanlık alanın ortasına rüzgar türbini yapılacak

İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş’nin işlettiği Dikili Rüzgar Enerji Santrali kapasite arttıracak. Kandıra Çamkonak Köyü mevkiisinde bulunan ve mevcutta işletilen (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılacak ve 2 adet türbine 3 adet daha eklenecek.

ORMANLIK ALANA KURULACAK

Türbin sayısının toplam 5’e çıkacağı projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı. Proje için ‘ÇED olumlu’ kararı duyuruldu. Söz konusu yeni türbinler ormanlık alana kurulacak.

45 MİLYON TL…

Orman alanına kurulacak olan 3 adet türbin 45 milyon TL’ye yapılacak. İnşaat süresi 30 ay olarak belirlenen projenin ekonomik ömrü 49 yıl olacak.

KESİM İZNİ ALINACAK

Projenin teknik olmayan özetinde şu sözlere yer verildi: “Türbin alanları orman arazinde olup, 30.11.2021 tarih ve 31675 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Orman Kanununun 17’nci Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik” kapsamında Orman Önizni ve Orman Kesin İzni alınacaktır.