Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Örnek fuar alanından, çadır fuar alanlarına’

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan bu yıl düzenlenen kitap fuarı hakkında eleştirilerde bulundu. Sudan yaptığı açıklamada, “Örnek fuar alanından, çadır fuar alanlarına” ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Kocaeli İl

7-15 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen kitap fuarını geride bıraktık. DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan, “Örnek fuar alanından, çadır fuar alanlarına” başlıklı yazısıyla kitap fuarına eleştirilerde bulundu.

“KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ”

İşte İl Başkanı Sudan’ın o açıklaması: “Deva Partisi Kocaeli teşkilatları olarak doğruya doğru, eğriye eğri diyerek şehrin değerlerine sahip çıkacağız. Kocaeli kitap fuarı, ilimizden doğarak Türkiye’nin markası olmayı başarmış ve bu fuara Kocaelililer sahip çıkmıştır. Kocaeli Kitap Fuarının mimarı üç dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu’na emekleri için teşekkür ederiz.

“ZEMİNDEKİ SORUNLAR MARKAYA ZARAR VERDİ”

Diğer taraftan ise bir gerçeği kamuoyuna sunmak istiyoruz. Türkiye’nin markası olma yolunda ilerleyen kitap fuarımızı çadırlara mahkum edenler, vizyonlarını sorgulamalıdır. Binlerce misafirimiz aynı düşüncelerle alandan ayrılmıştır. Zeminde ki sorunlar, ulaşımda yaşanan trafik sorunu,  kitap fuarımızın markasına zarar vermiştir. Ne yazık ki biz yaptık oldu anlayışı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uygun bir şekilde tadilat yapılabilecekken, ilimizin tek fuar alanını yıkma kararı almıştır.

“YAŞAYARAK GÖRDÜK”

Nitekim alınan kararın ne kadar yanlış olduğunu, böyle bir alana şehir olarak ne kadar ihtiyacımızın olduğunu bir defa daha yaşayarak gördük. Maalesef Büyükşehir Belediyesi, o dönem İnterteks Fuar alanın yıkılması kararı öncesinde, yapılabilecek tadilat maliyetini dahi açıklayamamıştır. Ben dedim oldu anlayışı ile şehrimizin meseleleri 4 buçuk yıldır çözülmek yerine sürekli, ileri tarihlere ötelenmiştir. Ulaşım sorununa karşı yıllardır master planlar açıklanır ancak bir tek çözüm bulunamamıştır.

“MİLLETİMİZ SANDIKTA CEVAP VERECEK”

Çöp sorunu orada 4 yıldır dağ gibi durmakta çözüm bulmak yerine Alikahyalı hemşerilerimizle, Kandıralı hemşerilerimiz karşı karşıya getirilmektedir. Kocaelispor stadımızın yolu hala yapılamamış, defalarca ihaleler iptal edilmiştir. Deva Partisi Kocaeli teşkilatları olarak soruyoruz; Siz bu kenttin sorunlarını ötelemekten ziyade ne zaman çözüme kavuşturacaksınız? 6 ay sonra milletimiz sandıkta sizlere gereken cevabı verecektir.”