Ortadoğuluların Türkiye'deki cenneti Kocaeli

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Bugünkü köşemde sizlere çok merak ettiğiniz bir konudan bahsetmek istiyorum.

Kocaeli ve Sapanca bildiğiniz üzere son yıllarda özellikle orta doğulular tarafından konut satışı konusunda popüler bir şehir. Sapanca, Maşukiye, Başiskele, ve Yuvacık bölgeleri özellikle konumu ve doğal güzellikleri bakımından yabancıların göz bebeği yerleşkeler. Orman ve deniz manzarasına sahip villa ve konutlarda yabancıların tercihi geniş, gösterişli ve asansörlü yapılar ile olmazsa olmazı her odada banyo wc’nin bulunması ve sosyal donatılarının zengin olması. Bu tarzdaki prestijli projelere olan talepler inşaat şirketlerini harekete geçirmekte ve her geçen gün onlarca yeni projenin hayata geçirilmesine sebebiyet vermekte.

150.000 Usd ile 250.000 Usd arasında değişen fiyatlarla satışı yapılan lüks konutlara talep her geçen gün artıyor. Kuveyt, Katar, Irak, İran ve Dubai vatandaşlarının hem oturma hem de çalışma izni alarak ülkemizde konut alması satış ve kira fiyatlarını da tetiklemektedir.

(Çok önemli bir bilgi vermek istiyorum sizlere. Geçtiğimiz yıllarda çıkarılan yasa çerçevesinde Suriye uyruklu vatandaşlara konut satışı yapılmıyor.)

Son yıllarda Türk Lirasının, kendi ülkelerindeki para birimleri karşısında değerini kaybetmesi karşısında hem ticaret yapmak hem de konut sahibi olmak için ülkemizi tercih etmeleri , ülke ekonomimize katkı sağlamaktadır. Böylelikle hem yerli hem de yabancı gayrimenkul şirketlerinin iştahı kabarmakta , hem de yeni bir istihdam alanı yaratmaktadır. Dikkat ederseniz son 2 yıl içerisinde çok fazla gayrimenkul şirketi kuruldu. Her bir gayrimenkul şirketinde sayıları 5-40 arası gayrimenkul danışmanı çalışıyor. Başarılı olan danışmanlar kendi portföylerini oluşturup, yerli ve yabancı müşteriye satış ve kiralama işlemi gerçekleştiriyor.

Son yıllarda ülkemize gelen orta doğulu vatandaşların ülkemizden konut sahibi olmaları Türkiye de ki vatandaşlarımızı ikiye bölmüş, bir kısım vatandaşımız ülkemize sermaye girdiği için oldukça fazla mutlu , bir kısmı ise bu satışlardan fazlasıyla şikayetçi. 400.000 Usd karşılığında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı alınabiliyor.

Açıkçası sizlerin duygu ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Yorum bölümüne konu hakkında ki düşüncelerinizi yazıp bizlerle paylaşabilirsiniz.

Özellikle lüks alışveriş merkezlerinde beş yıldızlı oteller de ve lüks restoranlarda görmeye alıştığımız orta doğulu misafirlerimize yavaş yavaş Kocaeli halkı olarak alışıyoruz.

Din dil ırk ve renk ayırt etmeksizin ülkemize vatanımıza katkı sağlayacak her türlü misafirimizi başımızın gözümüzün üzerinde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.