Ortalama Kaç Olursa Takdir Alınır 2024 PUAN SIRALAMASI: İlkokulda, Ortaokulda, Lisede Takdir Kaç Puanla Alınır? Takdir Sınırı Kaç?

Karne gününü bekleyen öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işlemlerine başladı. Çok sayıda öğrenci ortalama kaç olursa takdir alınır 2024 merak etti. 19 Ocak Cuma günü ilk dönem karnelerini alacak olan öğrenciler ilkokulda, ortaokulda, lisede takdir kaç puanla alınır sorguladı. İşte takdir alama puanı..

Ortalama Kaç Olursa Takdir Alınır 2024 PUAN SIRALAMASI: İlkokulda, Ortaokulda, Lisede Takdir Kaç Puanla Alınır? Takdir Sınırı Kaç?

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönem karne gününe sayılı gün kaldı. Öğrencilerin ana gündemi karne oldu. Yılın ilk karnelerini alacak olan öğrenciler takdir teşekkür puan sınırı araştırarak alabileceği belgeyi öğrendi. 19 Ocak Cuma günü karnelerin verilmesiyle tamamlanacak olan ilk dönem puanları masaya yatırıldı. Lisede takdir kaç puanla alınır merak eden öğrencilere puanlama sistemi geldi. Sınav notlarının ortalamasına göre alınan takdir alma puanı merak edildi. Çok sayıda öğrenci takdir kaçla alınıyor 2024 araştırmaya başladı. Beklenen puanlama geldi. Peki, takdir ortalaması kaç? Ortalama kaç olursa takdir alınır 2024? İşte ilkokulda, ortaokulda, lisede takdir alma sınırı..

TAKDİR KAÇ PUANLA ALINIR? TAKDİR SINIRI KAÇ?

19 Ocak Cuma günü yılın ilk dönem karnelerini alacak öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işlemlerini hızlandırdı. Tüm öğrenciler takdir kaç puanla alınır sorusuna yanıt aramaya koyuldu. Takdir sınırı kaç sorusu için hemen belirtelim ki not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler takdir belgesi alabilir. Ortaokulda takdir kaç puanla alınır öğrenciler 85 ve üzeri not ortalaması alırsa takdir alabilir. 70 ile 84,99 not ortalamasına sahip ise teşekkür belgesi alabilir. Not ortalaması 69.99 olan öğrenci teşekkür belgesi alamaz. En az üç öğretim döneminde takdir belgesi alan öğrencilere ayrıca başarı belgesi verilir. İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar Teşekkür, 85 puan ve üzeri alanlar Takdir belgesi alabilir.

Ortalama Kaç Olursa Takdir Alınır 2024 PUAN SIRALAMASI: İlkokulda, Ortaokulda, Lisede Takdir Kaç Puanla Alınır? Takdir Sınırı Kaç? - Resim : 1

LİSEDE TAKDİR KAÇ PUANLA ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı lisede takdir kaç puanla alınır merak eden öğrenciler için yeni sistem getirdi. Lisede takdir teşekkür hesaplama kriterlerini değiştirdi. Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığa bakılacağı açıklandı. Devamsızlığı 5 günden fazla olan öğrenci takdir veya teşekkür alamayacak. Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi alabilir. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar üstün başarı belgesi alabilir.