Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ortaöğretim KPSS Tercih Kılavuzu 2024: KPSS Ortaöğretim Ne Zaman Tercih Yapılacak?

4 Ekim Cuma günü ortaöğretim KPSS sınav sonuçlarını öğrenen adaylar tercih takvimine odaklandı. KPSS tercihlerini yapacak olan adaylar geri sayıma geçti. Peki, KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman? İşte yanıtı..

4 Ekim Cuma günü

Kamuda memur olma hayali kuran lise mezunları araştırmalara başladı. 15 Eylül Pazar günü yapılan KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim Cuma günü erişime açıldı. Sınav sonuçlarını öğrenen lise mezunları KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman sorusuna yanıt aradı. ÖSYM KPSS ortaöğretim https://sonuc.osym.gov.tr açıklaması geldi. Peki, KPSS ortaöğretim ne zaman tercih yapılacak? İşte merak edilenler..

KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN TERCİH YAPILACAK?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adayların beklediği KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ardından tercih kılavuzu beklenmeye başladı. Hemen belirtelim ki KPSS tercih kılavuzu 2024 henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. Ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu ve tercih takviminin açıklanmasıyla süreç başlayacak. KPSS ortaöğretim tercih süreci start aldığında sizleri bilgilendireceğiz. Ortaöğretim puanlarının kullanıldığı P94 puanıyla Üniversiteler, Enstitüler, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlar alım yapıyor.