ORUÇ NİYETİ 2024: Oruç Nasıl Niyet Edilir? Oruç Niyeti Nasıl Getirilir? Ramazan Oruca Ne Zaman Niyet Edilir?

Oruca ne zaman ve nasıl niyet edileceği araştırılmaya başladı. 2024 Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar oruç niyeti nasıl getirilir sorguladı. 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayında oruçtan önce niyet etmek gerekiyor. Peki, oruç nasıl niyet edilir? İşte yanıtı..

ORUÇ NİYETİ 2024: Oruç Nasıl Niyet Edilir? Oruç Niyeti Nasıl Getirilir? Ramazan Oruca Ne Zaman Niyet Edilir?

Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle Müslümanların yoğunlaştığı soruların başında oruç niyeti geldi. Müslümanlar için özel bir yeri olan 11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç tutacak kişilerin niyet etmesi gerekiyor. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar oruç nasıl tutulur araştırması yaparken bir yandan da oruç nasıl niyet edilir sorusuna yanıt aradı. Peki, oruca ne zaman niyet edilir? Oruç niyeti nasıl getirilir? İşte oruç niyeti..

RAMAZANDA ORUÇ NASIL NİYET EDİLİR?

Ramazanda oruç nasıl niyet edilir merak edenler için hemen belirtelim ki oruca niyet etmek için özel bir dua yoktur. Oruç tutacak kişinin "Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucumu tutmaya” demesi yeterli. Diyanet İşleri Başkanlığı niyet etmenin orucun şartlarından olduğunu belirterek "Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır" denildi. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

ORUCA NE ZAMAN NİYET EDİLİR?

Ramazan oruca niyet etme vakti güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine (10 dk) kadarki süredir. İmsak vaktinden sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş gerekli. Aksi halde gündüz niyet caiz olmaz. Oruç tutacak kişilerin "Niyet ettim yarınki orucu tutmaya” şeklinde niyet etmesi yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi faziletli olandır. Ramazan’ın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir.