Osman Arolat öldü mü, neden öldü? Gazeteci Osman Saffet Arolat kimdir?

Osman Arolat öldü mü, neden öldü? Gazeteci Osman Saffet Arolat kimdir?

Son günlerde "Osman Arolat öldü mü?" ve "Gazeteci Osman Saffet neden öldü?" soruları ile gündeme gelen usta gazeteci Osman Saffet Arolat'ın vefatı, sevenlerini derinden üzdü. Peki, Osman Saffet Arolat kimdir ve neden öldü? İşte detaylar...

Osman Saffet Arolat, uzun yıllar Ekonomi Gazetesi'nde başyazarlık görevini üstlenen deneyimli bir gazeteci olarak tanınıyordu. Usta gazetecinin vefatı, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz tarafından duyuruldu. Oğuz, "Ekonomi Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ı kaybettik. Nur içinde yat büyük usta..." ifadelerini kullandı. Osman Saffet Arolat, 22 Ekim'den itibaren Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Ancak Arolat, dün gece saat 04.30 sıralarında durumunun ağırlaşması üzerine yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 80 yaşında hayatını kaybetti.

Osman Saffet Arolat Kimdir? 1942 yılında Ankara'da doğan Osman Saffet Arolat, ünlü şair Ali Mümtaz Arolat'ın oğlu olarak tanınıyor. Ankara'da ilk ve ortaöğrenimini tamamlayan Arolat, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde aldı. Üniversite yıllarında aktif olarak gençlik hareketlerinin içinde yer alan Arolat, 1962'de Ankara'da Öncü gazetesinde gazeteciliğe adım attı. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine katkıda bulunan Arolat, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Osman Saffet Arolat'ın vefatı, gazetecilik camiasında büyük bir üzüntü yarattı. O'nun katkıları, deneyimi ve kalemi ile sektöre kattığı değer uzun yıllar hatırlanacak. Arolat'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.