Osman Kavalanın avukata Hilal Zengin'den Kanun yararın bir başvuru daha

kanun yararına 2. başvurusunu yapan Hilal Zengin Türkiye’de bir sistem değişikliği yaşadığını belirterek 2017’deki Anayasa Değişikliği Referandumu'na dayandırdı.

Osman Kavalanın avukata Hilal Zengin'den Kanun yararın bir başvuru daha

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin kanun yararına yeniden yargılama talebini Adalet Bakanlığının reddetmesi üzerine bir başvuru daha yaptı. Hilal Zengin ilkinden farklı olarak ikinci başvurusunu Bakanlığa verdiği dilekçede Türkiye’de bir sistem değişikliği yaşadığını belirterek 2017’deki Anayasa Değişikliği Referandumu'na dayandırdı. Referandum sonrasında parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini belirtti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 311. maddesine atıf yaparak 'yeni olay - yeni olgu' prensibiyle “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçunun oluşmadığını söyledi. Mağdurların başbakanlık ve bakanlar kurulu olduğunu, hükümet sisteminin değişmesiyle bu kurumların ortadan kalktığını kaydetti.

Dilekçenin bir suretinin Cumhurbaşkanlığı makamına sundu. Şikâyetlerinin devam edip etmediğini sorulmasını isteyen Hilal Zengin, ayrıca eski hükümet sistemi olan parlamenter sistemin, yeni sistem içerisine alınıp alınmadığı konusunda yazılı görüş istedi.

Kaynak: Senem KOÇMAN