Osman Şar’dan sert sözler: Bu sendikada adam olmaya gerek yokmuş

Belediye İş Sendikası eski Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı. Şar paylaşımında mevcut genel başkan Nihat Yurdakul ve yönetimine yüklendi.

Osman Şar’dan sert sözler: Bu sendikada adam olmaya gerek yokmuş

2007-2021 yılları arasında Belediye İş Sendikasının Kocaeli Şube Başkanlığını yapan Osman Şar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açtı ağzını yumdu gözünü. Şar paylaşımında genel başkana ve üyelere küfür eden Musa Bozkurt’un İzmir Şube Başkanı olduğunu belirtti.

“YILLARCA MÜCADELE ETTİK”

İşte o açıklama: “Değerli arkadaşlarım, 13 yıllık belediye işçiliği ve 17 yıllık sendikal yaşamımda, her türlü sorunla boğuşarak emek mücadelesi verdim. 2004 yılında Belediye İş Sendikasının Şube Başkan Yardımcılığı, 2007 yılında da Kocaeli Şube Başkanlığı görevine seçildim. Görev sürem içerisinde, temsil ettiğim belediye, şirket ve taşeron çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek için tüm ekibimizle birlikte büyük mücadele verdik. Nerede kavga, nerde yumruk ve nerede kurşun demeden benimle birlikte cani gönülden gece gündüz sırt sırta, omuz omuza mücadele eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun.

“HER TÜRLÜ KAVGAYA GİRDİK”

Değerli arkadaşlarım, görev sürem içerisinde, sendikamıza yapılan saldırılarda da sendikamızın ve genel başkanımızın yanında olarak her tür kavgaya girdik. Bu nedenle Genel Başkan Nihat Yurdakul’la birlikte yıllarca Ankara mahkemelerinde yargılandık. O dönemde genel başkana ve bizlere her türlü küfür ve hakareti yapan, attıkları iftiralarla yıllarca mahkemelerde yargılanmamıza neden olanların baş aktörü Musa Bozkurt, tüm bunlar yaşanmamış gibi, İzmir Şube başkanlığı görevi ile ödüllendiriliyor.

“METİN ŞANLI’DAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Sendikal mücadele ve hayatım boyunca dik durdum, Adam gibide mücadele ettim. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dedim. Alkollüyken genel başkana küfür etti diye, 2021 yılında, Kuşadası’nda yapılan başkanlar kurulu toplantısında, İzmir 2 nolu şube başkanı Metin Şanlı’ya kürsüden bir sürü laf söyleyip, hakaret ettim. Ama bugün gelinen noktada genel başkana ve bizlere küfür eden, sendikaya her türlü kötülüğü yapan, attığı iftiralarla genel başkanın ve benim yıllarca mahkemelerde yargılanmamıza neden olanların, genel merkez yöneticileri ve genel başkan tarafından, şube başkanı yapılarak ödüllendirildiğini gördüğümde, yazıklar olsun diyor, Metin Şanlı başkanımdan söylediğim sözler için özür diliyorum.

“HAKARET ETMEK YETERLİYMİŞ”

Demek ki neymiş, Bu sendikada bir yerlere gelmek için adam olmaya, mücadele etmeye ve mahkemelerde yargılanmaya gerek yokmuş, birileri gibi sendikaya ve genel başkana hakaret etmek yeterliymiş. Tüm dostlara selam olsun.”

Kaynak: Cansu Kızılkaya