Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖSYM duyurdu: KPSS sonuçları açıklandı!

ÖSYM tarafından 23 Temmuz’da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları www.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı.

KPSS NEDİR?

KPSS, Türkiye’de “Kamu Personeli Seçme Sınavı”nın kısaltmasıdır. Devlet dairelerine ve bazı kamu kuruluşlarına personel alımı yapılırken objektif bir değerlendirme yapmak ve bu kuruluşlara atanacak personelin belirli bir bilgi seviyesine sahip olmasını sağlamak amacıyla düzenlenir.

KPSS, genellikle iki yılda bir ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilir. Adaylar, bu sınavın sonuçlarına göre belirli bir puan alırlar ve bu puanlar doğrultusunda kamu kuruluşlarına atanırlar.

Sınav, genellikle iki ana bölümden oluşur:

  1. Genel Yetenek ve Genel Kültür: Bu bölümde Türkçe, matematik, coğrafya, tarih, vatandaşlık ve güncel olaylar gibi konular yer alır.
  2. Alan Bilgisi: Bu bölüm, adayın mezun olduğu bölüme özgü sorulardan oluşur. Örneğin bir öğretmen adayı için eğitim bilimleri konuları, bir mühendis adayı için mühendislikle ilgili konular yer alabilir.

KPSS sınav sonuçları, sadece devlet memuru olmak isteyenler için değil aynı zamanda bazı kamu kuruluşlarına öğretmen, polis, zabıta gibi pozisyonlara atanmak isteyen adaylar için de önemlidir. Ancak bu tür pozisyonlara atanacak adaylar için genellikle ek sınavlar veya mülakatlar da düzenlenebilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde her
Sıradaki Haber VR teknolojisi ile eğitimde zaman ve mekan sınırlaması kalkıyor