ÖSYM YKS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? YKS Sınavına Kaç Gün Kaldı? Üniversite Sınavı (TYT-AYT-YDT) Ne Zaman? YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA

Üniversite sınavına girecek milyonlarca öğrencinin beklediği YKS geri sayım başladı. 8-9 Haziran günleri yapılacak olan YKS sınav yeri sorgulama ekranı açıldı. Adaylar TC kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme girmeye başladı. Peki, YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS sınavına kaç gün kaldı? İşte yanıtı..

ÖSYM YKS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? YKS Sınavına Kaç Gün Kaldı? Üniversite Sınavı (TYT-AYT-YDT) Ne Zaman? YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA

2024 YKS sınavı ne zaman sorusuna yanıt arayan milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyiş başladı. Lise eğitimlerini noktalayıp üniversite eğitimlerine adım atacak olan öğrencilerin ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geri sayım başladı. Arama motorlarında YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak sorgusu yapan öğrenciler için sınav giriş belgesi sorgulama ekranı açıldı. Peki, YKS sınavına kaç gün kaldı? YKS giriş belgesi nasıl alınır? İşte YKS sınava giriş belgesi sorgulama ekranı..

YKS SINAVA GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günü yapılacak 3 YKS oturumu için sınav giriş belgeleri yayınlandı. Öğrencilerin sınava hangi okulda gireceğini gösteren YKS sınav giriş belgesi sorgulama başladı. YKS Sınava Giriş Belgesi sorgulama için ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekiyor. ÖSYM YKS sınav giriş belgesi için T.C. kimlik numarası ve aday şifrenizle sisteme giriş yapın. Karşınıza çıkan ekranda YKS sınav giriş belgesi bilgileriniz yer alacak.

ÖSYM YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS SINAVINA KAÇ GÜN KALDI?

YKS 1. OTURUM TYT: 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak. İlk oturum 165 dakika sürecek.

YKS 2. OTURUM AYT: 9 Haziran Pazar günü yapılacak. İkinci oturum 180 dakika sürecek.

YKS 3. OTURUM YDT: 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Üçüncü oturum 120 dakika sürecek.

Kaynak: Şermin Temur