ÖSYM YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ 2024: YÖKDİL Ücret Ne Kadar? YÖKDİL Ücreti Nereye Yatacak? YÖKDİL Sınav Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır?

11 Ağustos Pazar günü yapılacak olan YÖKDİL başvuru işlemleri start aldı. Akademik kariyer hedefleyenlerin merakla beklediği YÖKDİL/2 sınavı başvurularını yapan adaylar gözlerini başvuru ücretine çevirdi. 25 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak olan YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar belli oldu. İşte YÖKDİL başvuru ücreti 2024..

ÖSYM YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ 2024: YÖKDİL Ücret Ne Kadar? YÖKDİL Ücreti Nereye Yatacak? YÖKDİL Sınav Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır?

YÖKDİL başvuru ücreti 2024 sorgulaması yapan adayların gündeminde ilk sırada yer alan YÖKDİL başvuruları başladı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvurularının start almasıyla gözler başvuru ücretine çevrildi. ÖSYM tarafından yürütülen YÖKDİL başvuruları için ais.osym.gov.tr girişleri yapıldı. Peki, YÖKDİL ücret ne kadar? YÖKDİL başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır? İşte yanıtı..

2024 YÖKDİL BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından yürütülen 2024 YÖKDİL/2 başvuru ekranı açıldı. Akademik kariyer yapmak isteyen adayların girmesi gereken YÖKDİL başvuruları ais.osym.gov.tr adresinden alınmaya başladı. Sisteme giriş yapan adaylar için başvuru ekranında yer alan başvuru ücreti kısmının ödenmesi gerekiyor. 25 Haziran Salı günü başlayan YÖKDİL/2 başvuruları 2 Temmuz 2024 Salı günü sona erecek. 11 Ağustos 2024 Pazar günü yapılacak olan ÖSYM YÖKDİL sınav sonuçları 29 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

ÖSYM YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ 2024

11 Ağustos 2024 Pazar günü YÖKDİL sınavına girecek olan adayların başvuru aşamasında sınav ücretini ödemesi gerekiyor. YÖKDİL başvuru ücreti 490 TL adaylar tarafından yatırılması gerekiyor. 25 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında yatırılması gereken ÖSYM YÖKDİL/2 sınav ücreti ardından son bilgilerin kontrol edilmesi gerekiyor. ÖSYM sınavlarında ücretleri Halkbank ya da Ziraat Bankası üzerinden ödeyebilirsiniz.

ÖSYM YÖKDİL/2 BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur