Otobüs durağına bombalı saldırı!

Burundi'de bir otobüs durağına bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olay sonrası birçok vatandaş yaralandı.

Otobüs durağına bombalı saldırı!

Burundi’nin Bujumbura şehrinde otobüs durağına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Kamu Güvenliği ve Toplumsal Kalkınma Bakanlığı Sözcüsü Pierre Nkurikiye, yaptığı açıklamada, Bujumbura’da otobüs durağına el bombalı saldırı düzenlediğini duyurdu. Nkurikiye, 5’i ağır 38 kişinin yaralandığını, can kaybının yaşanmadığını dile getirdi.

TERÖR AÇIKLAMASI

Burundi Cumhurbaşkanı Evariste Ndayishimiye ise konu hakkında yaptığı açıklamada saldırının failleri hakkında bilgi paylaşmazken, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdi.

GÖZLER RUANDA'NIN ÜSTÜNDE

Nkurikiye şu ana kadar 6 kişinin tutuklandığını duyurdu. Burundi'deki silahlı saldırılar, yılın başından bu yana düzinelerce insanın öldürülmesine yol açan saldırılar gerçekleşti. Saldırıları Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Kızıl Tabara) merkezli bir isyancı grup üstlendi. Öte yandan Burundi, geçen yılın sonlarından bu yana komşu Ruanda ile sınırlarını kapattı. Burundi yönetimi Ruanda'yı ülkeye saldırmaya devam eden Kızıl Tabara isyancılarını desteklemek ve barındırmakla suçluyor. Ruanda ise bu iddiaları defalarca reddetti

Kaynak: AA