Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Otobüsçüler yüzde 100 zam istiyor!

Akaryakıta gelen yüksek vergi zammı sonrası bir araya gelen Toplu Taşıma esnafı yüzde 50 olan ulaşım zam taleplerini yüzde 100’e çıkardıklarını açıkladı

Akaryakıta gelen yüksek vergi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları arttı. Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 15 Temmuz günü açıklanan büyük ÖTV zammına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. 

ZAM TALEBİ YÜKSELDİ

Enflasyonu da tetikleyeceği düşünülen akaryakıt zammı sonrası Kocaeli’de bulunan toplu taşıma esnafları bugün Kocaeli Ticaret Odasında bir araya gelerek durumu görüştü. Yapılan toplantı sonrası basın açıklaması yapan toplu taşıma esnafı yüzde 50 olan ulaşım zam taleplerini yüzde 100’e yükselttiklerini ifade etti. Açıklamayı Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Kocaeli Otobüs Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Birliği Başkanı Mehmet Yaşar gerçekleştirdi. 

TOPLU TAŞIMA ESNAFI BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) yapılan toplantıya; Birleşik Kartepe Kooperatif Başkanı ve Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanvekili Mahmut Aktaş, Derince Şoförler Odası Başkanı Yaşar Tuncer, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Gebze Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya, Gölcük Nizamettin Meteer, Derince Otobüsçüler Odası Başkanı Burhan Soydaş, Karamürsel Şoförler Odası Başkanı Yardımcısı Tarık Eryürek ve diğer kooperatif başkanları katıldı. Başkan Kurt ve Yaşar, 20 Temmuz’da görüşülecek  zam oranını yüzde 50’den yüzde 100’e yükselttiklerini açıkladı.

“15 TEMMUZ VURGUSU”

Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında 15 Temmuz demokrasi ve birlik gününde gece selalar okunurken akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinin yüzde 200’ün üzerinde yükseltilmesi ve gecenin önemine binaen düşündürücü ve manidardır. 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimine karşı araçlarını tankların ve askeri kışlaların önüne siper eden meydanların boş bırakmayan bütün insanları meydanlara ücretsiz taşıyan sürekli devletin yanında olan bir topluluğuz” dedi.

“KALİTELİ HİZMET VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Açıklamasını sürdüren Başkan Kurt, “Bizler nakliyeci esnafı olarak sabahın 5’inden gece yanılanına kadar hizmet eden, gecesi gündüzü hafta tatili bayramı olmadan durmaksızın çalışan esnaf gruplarıyız. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde 19,00-TL olan motorin grubuna b gün yüzde 75 zam gelerek tarihi bir rekor kırılmıştır. Motorin zammı ile beraber diğer işletme giderleri, asgari ücret farkı, BAĞKUR,SGK, zorunlu trafik, kasko, yedek parça, bakım onarım, bandrol, Lastik, muhasebe, çalışan şoför maaşlarına ayrıca MTV’ye gelen 2. ödeme gibi birçok kalemde yüksek oranlardaki artışlar esnafımızın belini bükmüş ve kontak çeviremez hale gelmişken bir de üzerine gelen bu ÖTV zammı ile üzülerek söylüyoruz ki bu şartlar altında halkımıza kaliteli ve makul hizmet vermemiz mümkün değildir” dedi.

“ZAMLARIN NEREDE DURACAĞI BELİRSİZ”

Son olarak Kurt, “Bizler vermiş olduğumuz bu kamu hizmetinin aksamaması ve sürdürülebilir olması için ve bu zamların nerede duracağı belirsiz olduğu için acilen Büyükşehir belediye başkanımızın ve yönetiminin bu giderlerin karşılanabilmesi adına yüzde 100 ücret tarifelerinin değiştirilmesini talep etmekteyiz. Esnaf Sanatkârlar toplumun temel direğidir. Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır, insanı yaşat ki devlet yaşasın” ifadelerini kullandı.