Otoyol ve köprü zammı ertelendi mi? 2023 köprü ve otoyol ücret zammı iptal mi?

Otoyol ve köprü zammı ertelendi mi? 2023 köprü ve otoyol ücret zammı iptal mi?

Son saatlerde köprü ve otoyol zammının ertelendiği yönündeki haberlerle gündem sallandı. Vatandaşlar, özellikle bu dönemdeki ekonomik koşullar nedeniyle zamların kendilerini nasıl etkileyeceğini merak ederken, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen zamlı ücret tarifesi haberiyle şaşkına döndü. Ancak kısa bir süre sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki, köprü ve otoyol zammı ne zaman yürürlüğe girecek? İşte son dakika gelişmeleri...

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e kadar ertelendi. Bu kararın ardından 25 Ekim'de (bugün) uygulanan zamla alınan ek ücretlerin vatandaşlara iade edileceği belirtildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim'den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ocak 2024'e ertelenmiştir. 25 Ekim'de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir." dedi.