Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Outlander Dizisi Konusu Ne, Oyuncuları Kimler, Kaç Sezon?

Outlander; bilim kurgu, tarihsel kurgu, dram, macera, fantastik ve romantik kategorilerinde yer alır. Özellikle zaman yolcuğuna dikkat çeken dizi ülkemizde de çok sayıda izleyiciye erişmiştir.

Outlander; bilim kurgu, tarihsel

Outlander, başka yerden yabancı ya da yabancı olarak dilimize çevrilebilir. Televizyon dizisi olarak yayınlanan Outlander, yazar Diana Gabaldon’un aynı isme sahip olan kitabından uyarlanmıştır. Ronald D. Moore tarafından geliştirilen ve Starz için Sony Pictures Television ile Left Bank Pictures tarafından üretilen Outlander’ın prömiyeri 9 Ağustos 20214 tarihinde yapılmıştır.

Dizide Claire Randall karakteri kendini bir anda 1946 yılından 1743 yılının İskoçya’sına ışınlanmış olarak bulur. Evli eski bir II. Dünya Savaşı hemşiresi olarak karşımıza çıkan karakter, Kuzey İskoçya dağ savaşçısı olan Jamie Freser ile karşılaşır. Bu sırada kendini Jacobite isyanına karışmış halde bulur.

OUTLANDER DİZİNİN KONUSU NEDİR?

Outlander dizisinin konusu şu şekilde özetlenebilir; İskoçya’da 1945 yılında başlayan dizide Claire Randall askeri bir druid çemberinden geçer ve gizemli bir şekilde kendisini savaş ve düşmanlar tarafından oluşturulmuş kan davaları nedeni ile paramparça olmuş bir ülkede bulur. 1743 yılında askeri hemşire olarak kendini bulan Clare Randall, 1968 yılında kendini bakır rengi saçları olan kızı Brianna ile birlikte Peri Tepesi’ne geri döner ve yirmi yıllık sessizliğini kimseye açıklayamaz.

Claire Randall, İskoçya’daki zamanında zorla Jamie Fraser ile evlenir ancak kısa sürede aşık olur. Klan onun bir casus olduğundan şüphelenir ve kendi zamanına dönmesini engelleyerek şifacı olarak saklar. Jacobite davasının başarısızlığa mahkum olduğunu bilen Claire, onları bir isyan peşinden koşamamaları konusunda uyarır. Kocası Jamie sadist Randall tarafından yakalanarak işkence görür ve tecavüze uğrar ancak Claire ve klanları tarafından kurtarılır.

OUTLANDER DİZİSİNİN OYUNCULARI KİM?

Outlander dizisinde zaman yolcusu olan Claire Randall’a Caitriona Balfe hayat vermektedir. Dizinin diğer oyuncuları ve hayat verdikleri karakter ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Sam Heughan, Jamie Fraser karakterine hayat veriyor.
  • Tobias Menzies, Frank Randall (Black Jack Randall) karakterine hayat veriyor.
  • Sophia Skelton, Brianna Randall Fraser karakterine hayat veriyor.
  • Cesar Domboy
  • Lauren Lyle
  • John Bell
  • Wil Johnson
  • Steven Cree
  • Laura Donnelly
  • Lotte Verbeek
  • Duncan Lacroix
  • Keith Fleming
  • Richard Diallane ise diziye sonraki sezonlarda dahil olan oyunculardır.

OUTLANDER DİZİSİ KAÇ SEZON?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sayıda kişi tarafından izlenen Outlander toplamda sekiz sezondan oluşmaktadır. Sekizinci sezon için onay alan dizi, bu sezon ile izleyicisine veda edecek. Aynı zamanda sekizinci sezonda toplam on bölümden oluşuyor. Starz tarafından yapılan açıklamalarda Outlander dizisinin uzantısı olarak Outlander: Blood of My Blood yayınlanacak. Bu yapımda ise Jamie Franser’ın ebeveynleri Ellen McKenzie ve Brain Fraser’in arasındaki aşk hikayesi izleyiciye sunulacak.

OUTLANDER DİZİSİNİN YÖNETMENİ VE SENARİSTİ

Outlander dizisinin yönetmen koltuğunda Andy Harries yer alıyor. Dizinin yapımcıları ise Jim Kohlberg, Ronald D. Moore, Maril Davis, Anne Kenney, Toni Graphia, Ira Steven Behr, Matthew B. Roberts ve Margio Kehoe’dir. Kurgu aşamasında ise Micheal O’Halloran, Liza Cardinale ve Melissa Lawson Cheung’un ortak çalışması yer alır.

Dizinin çekildiği mekanlar ise İskoçya, Prag, Çekya, İngiltere, Güney Afrika – Cape Town’dur. Dizi izleyicileri ise dizi hakkında oldukça olumlu yorumlarda bulunurken, olayların ele alınış sıralamasının ve oyuncuların performansını da oldukça başarılı bulmuştur. Siz de bu diziyi hala izlemediyseniz bir şans verebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sol kanat transferi için bir
Sıradaki Haber Galatasaray’dan Kostic transferi!