Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oyun tutkunları dikkat! Steam’de TL ile ödeme dönemi sona erdi! Bundan sonra yalnızca…

Geçtiğimiz aylarda duyurmuş olduğu kararını bugün itibari ile hayata geçiren Steam yönetimi, Türk Lirası ile ödeme yapma döneminin rafa kaldırılmış olduğunu bildirdi. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz aylarda duyurmuş olduğu

Oyun tutkunları tarafından en çok tercih edilen platformlar arasında yer alan Steam, kasım ayı oyunları ile gündemden düşmezken bugün Türk kullanıcılarını kahreden bir haber ile daha dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz aylarda ödeme işlemlerine yönelik bir karar almış olduğunu duyuran platform yönetimi, söz konusu kararın bugün itibari ile hayata geçirilmiş olduğunu bildirdi.

Valve Corporation tarafından geliştirilmiş olan ve dijital dağılım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynayış ve iletişim sunan oyun platformu Steam, ülkemizde ve birçok dünya ülkesinde oyun tutkuları tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken Türk Lirası ile ödeme yapanları kahreden yeni bir karara imza atmış olduğunu duyurdu. Yönetimden gelen kararın, bugün itibari ile geçerli olacağı vurgulandı.

ARTIK TÜRK LİRASI İLE ÖDEME YAPILAMAYACAK

Dijital oyun mağazası olan dünya çapında hizmetlerine devam eden Steam, bundan sonra Türk Lirası ile yapılmak istenilen ödemeleri kabul etmeyeceğini duyurdu. Ülke içinde kayda geçen yüksek enflasyon ve oluşan kur farkı sebebi ile böyle bir karar almış olduğu öğrenilen platform yönetimi, Türk kullanıcılar için farklı bir ödeme yönteminin söz konusu olacağını vurguladı.

YENİ PARA BİRİMİ BELLİ OLDU

Steam yönetimi tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre bundan böyle Türk kullanıcılar için Türk Lirası yerine MENA- USD para birimi geçerli olacak. Geliştiriciler tarafından özel olarak girilen MENA- USD para birimli yerelleştirilmiş fiyatlar hem ülkemiz için hem de ekonomik açıdan sıkıntıda oldukları düşünülen başka ülkeler için söz konusu olacak. Kullanıcıların hesaplarında hali hazırda bulunan TL’ler ise MENA- USD’ye çevrilecek.

Türk Lirası’nın dolar kuru karşısında oldukça değer kaybetmiş olmasından ötürü Steam’de yer alan birçok oyun için yüklü miktarda ödeme yapmak durumunda kalacak olan kullanıcılar için bazı geliştiricilerin MENA- USD adına bir düzenleme yapacakları tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni
Sıradaki Haber iPhone 16 ne kadar olacak? iPhone 16 (Plus, Pro, Pro Max) kaç TL olacak?