Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oyunu iptal edilen Günçe’den Kocaeli’nden vazgeçmedik” paylaşımı

Seçim öncesi yayınladığı video ile AK Parti seçmenine hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Günçe’nin, Kocaeli Belediyesi’ne bağlı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi yapacak olmasına tepki yağdı. Tepkiler sonrası Günce’nin sahnesi iptal edildi. Ancak Günce, sosyal medya hesabından “Kocaeli’nden vazgeçmedik” paylaşımında bulundu.

Seçim öncesi yayınladığı video

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri  öncesi yayınladığı  video  ile  “ Troller , 15 Mayıs sabahı hepiniz çöpsünüz”  diyerek devamında  ağır laflar eden oyuncu Yunus Günçe’ye  tepkiler dinmek bilmedi. Bu tepkiler sosyal medyada devam ederken, kendisinin 22 Haziran’da Kocaeli’nde belediyeye ait Süleyman Demirel Kültür Merkezinde tiyatro gösterisi yapacağı öğrenildi. Bunun üzerine sosyal medyada tepkiler giderek daha da büyüdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zaman kaybetmeden harekete geçti ve o gösteriyi iptal etti.

BELEDİYE SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “22 Haziran tarihinde Süleyman Demirel kültür Merkezi’nde özel bir şirket tarafından kiralama yöntemi ile sahnelenmesi düşünülen söz konusu oyun için, şirketle yapılan sözleşme iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

KOCAELİ’NDEN VAZGEÇMEDİK

İptal kararı sonrası sosyal medya hesabında  yeni bir paylaşım yapan  Günçe “Melih Gökçek bana taktı. Yalanlar uyduruyor, iftiralar atıyor, trollerini üzerime salıyor, hakaretler ediyor, insanları çok tehlikeli kurgularla, algılarla yüklüyor; bana, bize karşı biliyor.Belediyeleri arıyor, sosyal medyada linç ettiriyor, salonlara haber salıyor, tatlı tatlı uyarıyor(!).Ekmeğimizle oynuyor. Sadece bizim değil, bütün ekibin. Bilet alanları mağdur ediyor. Karı Koca İşleri oynanmasın istiyor.Kocaeli’nde başardı. Diğer temsillere dadanıyor.Biz yine de Kocaeli’nden vazgeçmedik. Oyunumuzu başka bir sahneye taşıdık. Tarih aynı, salonu duyuracağız.Üsküdar’dan, Eskişehir’den de vazgeçmeyeceğiz.
Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince direneceğiz.Oyunumuzla, seyircimizle, tiyatroyla, sanatla direneceğiz.Biz geçimini tiyatro ile sağlamaya çalışan insanlarız. Oynayabildiğimiz sürece, oynayabildiğimiz yerlerde oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz.Kolay olmayacak. Ama imkansız olana kadar deneyeceğiz.Eyvallah”  ifadelerini kullandı.Günçe’nin o paylaşımıda büyük tepki topladı. Paylaşımın altına   çok sayıda yorum yazılarak  eleştirildi.

TROLLER İÇİN ÇEKTİM…

Öte yandan Günçe,  daha önce yayınlanan video ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı  tarafından  verilen takipsizlik kararını da paylaşarak, algı yapıldığını  ileri sürdü.  Kararda videodaki sözlerinin kimin için söylendiğinin belirlenemediğini, o videoyu troller için çektiğini ifade ederek,  AK Parti ve Cumhur ittifakına hakaret etmediğini de söyledi. Ancak bu paylaşımının altına da çok sayıda olumsuz yarum yapıldığı görüldü.