Özel okullardan velilere KDV şoku: Telefonlara mesaj atıyorlar

1o Temmuz 2023 tarihinde KDV'lerde yapılan düzenleme sonrasında özel okullar velilerden ek KDV talebinde bulundu.

Özel okullardan velilere KDV şoku: Telefonlara mesaj atıyorlar

10 Temmuz 2023 tarihinde KDV'lerdeki mal ve hizmetlerin yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılması sonrasında özel okullar velilerden ek KDV talebinde bulundu.

TELEFONLARA MESAJ ATTILAR

Sabah gazetesinin haberine göre, birçok özel okul velilere mesaj göndererek yıl sonuna kadar farkın yatırılmasını istedi. Özel okul fiyatları velilerin cebini bir hayli zorlarken yaşanan durum karşısında bazı veliler ücretleri ödemeye başlarken; bazı okulların da yemek, eğitim ve servis ücretlerine ayrı ayrı yüzde 2'lik farkın ödenmesini istedi.

"DEKONTLARI SAKLAYIN"

Özel okulların talepleri sonrasında isyan eden veliler hukuki yollarla hakkını arayacak. Veliler, "Hukuki olarak ödeme yaptığımız tarihte fatura kesilmeliydi ve o günkü KDV oranı baz alınmalıydı. Okullar faturayı hemen kesmiyor, cebinde tutuyor, mağdur veliler oluyor" diyor. Uzmanlar ise özel okulların bu farkı istemek gibi haklarının olmadığını, velilerin dekontları saklaması gerektiğini, taksitli ödeme yapanlardan bu farkın alınabileceğini ancak erken kayıt yaptıranlardan ise KDV farkı alınamayacağını söylüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ