Özel okulların fiyatı 1 milyon TL’yi aştı! Devlet okullarına talep arttı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puanları açıklandı. Puanların açıklanmasıyla birlikte bazı aileler özel okul arayışlarına başladı. Ancak özel okullarda fiyatlar katlandı, yıllık maliyet 1 milyon lirayı geçiyor.

Özel okulların fiyatı 1 milyon TL’yi aştı! Devlet okullarına talep arttı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Çocuklarını özel okula göndermek isteyen aileler ise okul arayışına başladı. Ancak özel okul fiyatlarının artmasıyla birlikte yıllık maliyetin 1 milyon lirayı aştığı okullar var.

DEVLET OKULLARINA TALEP ARTTI

Fiyatların yükselmesi ile birlikte geçmiş yıllarla kıyaslandığında devlet okullarını tercih edenlerin sayısında bir artış var. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, okulların yıl içindeki giderleri ve masrafları için yüzde 300'e yakın artış talep edebildiklerinden söyledi.

“ÖĞRETMEN YARARLANMIYOR”

Gültekin konu ile ilgili okulların talep ettiği zamdan öğretmenlerin yararlanamadığını ve bunun en büyük sorunların başında geldiğini ifade ederek, "Ne yazık ki bu da karşımıza çıkmıyor. Veli, öğretmen ve işletme açısından sorun var. Hepsi haklı..." dedi.

EN AZ 300 BİN LİRA

Öte yandan çocuğunu LGS puanı istemeyen özel okullarda göndermek isteyen velilerin ise yıllık en az 300 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Kaynak: ntv