Özgür Özel'den Erdoğan'a sürpriz teklif!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti genel merkezine giderek ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, gerçekleşen görüşmelerine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den Erdoğan'a sürpriz teklif!

Ak Parti'nin genel merkezine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştiren Özgür Özel: "Sayın Erdoğan'a bir deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı olarak konur mu, yoksa doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık bakanlığı mı olur ama bir bakanlık kurmasını önerdim." dedi.

BAKAN YARDIMCISI İSTEĞİ

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel açıklamasına:"Dahasını önerdim, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısı görevlendireceğimi ve depreme meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundum.

Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle takip etti, not aldı ve not aldırdı. Ancak bu konuda biliyorsunuz, Anayasa gereği yeni bakanlıklar kurulması kendi yetkisindedir. Kendi uhdesindedir. Nasıl bir adım atacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim. Partimizden talep olduğu takdirde deprem bakanlığına bir bakan yardımcısı vermeyi siyasi açıdan değil insani açıdan, vicdani açıdan ve o gün pişman olmamak için almamız gerekli sorumluluk olarak görürüm." şeklinde devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ