Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel’den yarın Kocaeli’deki Emek Mitingiyle ilgili önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Özel, yarın Kocaeli’de gerçekleştirilecek Emek Mitingiyle ilgili açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalının konuğu oldu. Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özgür Özel, CHP’nin yarın Gebze’de gerçekleştirilecek Emek Mitingiyle ilgili de önemli açıklamalar yaparak şu ifadelere yer verdi:

“SENEYE KADAR BEKLESİNLER”

“DİSK, Türk İş ve Hak İş konfederasyonlarının hepsini Gebze’deki mitingimize davet ettim. Kocaeli, Bursa ve İstanbul’daki şubelerle arkadaşlarımız görüştü. Mitingin ana noktası geçinememek. Fakat mitingin çıkış noktası asgari ücrete zam yapılmaması. 17 bin lira asgari ücret var ve zam yapılmayacak. Bu iktidar asgari ücrete yılda 4 kez zam düşünülebilir diyordu. Bugün enflasyon daha yüksek olduğu halde ocakta verdim, seneye kadar beklesinler diyor.

“ALAN İÇİN DÜŞÜK, VEREN İÇİN FAZLA”

Asgari ücret TÜİK’e göre yüzde 28 eridi. Gıda enflasyonuna göre yüzde 42 eridi. Geçinemiyoruz diyen herkesi davet ettiğimiz için, emekliyi, çiftçiyi, üniversite öğrendilerini de davet ediyoruz. Bu ekonomik şartlarla geçinemiyoruz diyen herkesi bekliyoruz. Asgari ücrette bir açmaz var. Bir satranç oyununa benzetirsek AK Parti’nin politikasını, bir oyuncunun iyi oynayıp oynamadığını son anda yaptığı hamleler belli etmez. Satrançta ustalık açılışta belli olur. İyi bir oyuncuysanız açmaza düşmezsiniz. Asgari ücret alan için çok düşük, veren için çok yüksek.

“ORTA ÖĞRETİM TUZAĞI”

Bizim düştüğümüz tuzaklardan biri orta gelir tuzağı. Bizim bu tuzaktan kurtulmamız için önce orta eğitim ve orta demokrasi tuzağından kurtulmamız lazım. Orta eğitim tuzağı şu: İhtiyaç olmayacak kadar mezun mühendisimiz var, sanayinin ihtiyaç duyduğu ara elemanı bulamıyoruz. Almanya’nın düşmediği tuzak bu. Doğru planlama ile ihtiyaca göre insan yetiştirmek. Orta demokrasi de sandıktan çıkıyoruz demek. Bugün Anayasa Mahkemesini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini tanımıyorsan orta demokrasisin demeksin.