Özyaşar Tel ve Galvanizleme San’dan A.Ş. Sermaye Artırımı Kararı

Özyaşar Tel ve Galvanizleme San. A.Ş. (OZYSR), finansal yapıyı güçlendirmek ve piyasada daha rekabetçi bir konuma gelmek için sermaye artırımı gerçekleştirdi.

Özyaşar Tel ve Galvanizleme San’dan A.Ş. Sermaye Artırımı Kararı

Sermaye artırımına giden Özyaşar Tel ve Galvanizleme San. A.Ş. (OZYSR), 4 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimle, şirketin çıkarılmış sermayesi 85.000.000 TL'den 103.200.000 TL'ye yükseltildi. Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuruların onaylanmasıyla birlikte, şirket esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6’ncı maddesinde değişiklik yapıldı ve bu değişiklikler Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde tescil edilecek.

"Yönetim Kurulu Kararları ve Gelecek Adımlar"

Özyaşar Tel ve Galvanizleme'nin yönetim kurulu, 28 Mayıs 2024'te aldığı 2024/9 sayılı karar ile sermaye artırımını onayladı. Bu karar, şirketin gelecek dönemdeki yatırım planlarına destek olacak ve piyasadaki rekabet gücünü artıracak. Onay sürecinin tamamlanmasının ardından şirket, yeni sermaye yapısı ile sektördeki lider konumunu pekiştirmeyi ve finansal gücünü artırmayı hedefliyor. Pay sahipleri ve yatırımcılar için bu adımlar, şirketin geleceğine duyulan güveni pekiştirecek ve Özyaşar Tel ve Galvanizleme'nin büyüme ve gelişim yolculuğunda önemli bir döneme işaret ediyor.

KAP Açıklaması:

''Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 85.000.000 TL’den 103.200.000 TL’ye artırılmasına ilişkin sermaye artırımının tamamlandığının Sermaye Piyasası Kurulu’na (“Kurul”) bildirilmesi ve Şirketimiz esas sözleşmesinin “Sermaye” başlıklı 6’ncı maddesinin tadiline ilişkin Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 28/05/2024 tarih ve 2024/9 sayılı Yönetim Kurulu kararı kapsamında, Şirket esas sözleşmesinin ekte yer alan yeni şekline ilişkin onay alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na 04/06/2024 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Kurul’un uygun görüşü üzerine Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde gerekli tescil ve ilan işlemleri gerçekleştirilecektir. Pay sahiplerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Kaynak: HABER MERKEZİ