Pakistan'da çatışma: 10 ölü!

Pakistan'da güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada, 10 asker hayatını kaybetti.

Pakistan'da çatışma: 10 ölü!

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde meydana gelen iki ayrı çatışmada, teröristler tarafından 10 asker hayatını kaybetti, 13 terörist ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, Bannu bölgesindeki bir askeri yerleşkeye 10 kişilik terörist grubun saldırdığı ve çatışmanın ardından teröristlerin patlayıcı yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği belirtildi.İlk saldırıda, bir askeri yerleşkeye yapılan saldırıda duvarın yıkıldığı ve 8 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Operasyon sonucunda ise 10 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TEDBİRLERE DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamada, saldırının Pakistan Talibanı (TTP) grubuna bağlı "Hafız Gül Bahadır" tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı. Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin anavatanı ve halkını bu tür terör tehditlerine karşı korumak için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceği ifade edildi.Daha sonra ISPR tarafından yapılan yeni bir açıklamada, aynı eyaletin Dera İsmail Han bölgesindeki bir sağlık merkezine düzenlenen saldırıda 2 sağlık çalışanı ve 5 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca çatışmada 2 askerin öldüğü ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

AFGANİSTAN SUÇLAMALARI REDDİYOR

Hayber Pahtunhva'daki son çatışmalar, 10 Temmuz'da meydana gelen olaylarda 2 asker ve 2 polisin hayatını kaybetmesiyle başlamıştı. Pakistan'da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde artan saldırılar dikkat çekiyor. Islamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini iddia ederken, Afganistan ise bu suçlamaları reddediyor.

Kaynak: SÖZCÜ