Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pakistan’da ordu sokağa indi!

Pakistan’da eski Başbakan Imran Khan’ın destekçileri, başkent İslamabad’da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde polisle çatışınca ordu durumu kontrol altına almak üzere sokağa indi.

Pakistan'da eski Başbakan Imran

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, eski Başbakan Imran Khan’ın destekçileri büyük bir protesto düzenledi. Göstericiler, Khan’ın serbest bırakılmasını talep ederek sokaklara döküldü. Ancak protestolar, polisle çatışmalara dönüşerek gergin bir atmosfer oluşturdu.

POLİS MÜDAHALESİ VE ÇATIŞMALAR

Gösterinin düzenlendiği sırada, Pakistan polisi toplanma yasağını ihlal eden destekçilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bu müdahaleye rağmen olaylar daha da tırmandı ve güvenlik güçleri, durumun kontrol altına alınabilmesi için ek birlikler gönderdi.

ORDU’UN ROLÜ

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, yaşanan olayların önüne geçmek amacıyla İslamabad’daki kritik noktalara ek güvenlik güçleri yerleştirdi. Ordu, Srinagar Otoyolu boyunca belirli alanları kontrol altına alarak, istenmeyen gelişmeleri önlemeye çalıştı.

GÖZALTILAR VE İLETİŞİM KESİNTİLERİ

Çıkan çatışmalar sonucunda, aralarında Khan’ın kız kardeşi Aleema Khanum’un da bulunduğu 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Başkent İslamabad ve çevresindeki Rawalpindi kentinde, gösterilerin ikinci gününde mobil şebeke hizmetleri kesintiye uğradı, bu da iletişimde zorluklara yol açtı.

SİYASİ GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Olaylar, Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin Başbakanı Ali Amin Gandapur’un da gözaltına alınmasıyla daha da büyüdü. Bu durum, ülke genelinde siyasi güvenlik endişelerini artırdı ve göstericilerin tepkisini körükledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tayvan'ı etkileyen Krathon Tayfunu sonucu
Sıradaki Haber Krathon Tayfunu tüm ülkeyi vurdu: Yüzlerce kişi yaralandı!