Pakistan’da silahlı saldırı! En az 23 ölü

Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Musakhel ilçesinin Rarasham bölgesinde, silahlı kişilerin düzenlediği terör saldırısında en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan’da silahlı saldırı! En az 23 ölü

Gece saatlerinde meydana gelen olayda, yol kesen silahlı kişiler otobüs ve kamyonlardaki yolcuları indirdi ve kimlik kontrolü yaptı. Kimlik kontrolünden sonra, belirli yolculara ateş açıldı. Saldırıda, en az 23 yolcunun yaşamını yitirdiği ve 10 aracın ateşe verildiği bildirildi. Teröristlerin, Pencab bölgesinden gelen yolcuları hedef aldığı ifade edildi. Bölgeye gelen polis ve acil yardım ekipleri, ölenlerin ve yaralıların en yakın hastanelere sevk edilmesini sağladı.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN KARARLIYIZ

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif, Belucistan'daki terör saldırısını kınayarak terörle mücadelede kararlılıklarını vurguladı. Başbakan Şahbaz Şerif, teröristlerin adalete teslim edileceğini belirtti. Belucistan Eyaleti Başbakanı Sarfaraz Bugti de sivillere yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade ederek teröristlerin yakalanacağına dair güvence verdi. Nisan ayında Belucistan'ın Noshki ilçesinde meydana gelen benzer bir saldırıda, Pencab bölgesinden gelen 9 yolcu teröristler tarafından öldürülmüştü.

AFGANİSTAN REDDİYOR

Son yıllarda Pakistan'da terör saldırılarında artış gözlemleniyor. Bu saldırılar, özellikle Afganistan sınırına yakın Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Peştun ve Beluc etnik gruplarının haklarını savunduklarını iddia eden silahlı gruplar, Pakistan güvenlik güçlerine ve sivillere karşı saldırılar düzenliyor. Pakistan yönetimi, Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da üslenip buradan saldırılar düzenlediğini öne sürerken, Afganistan yönetimi bu iddiaları reddediyor. Belucistan'da, Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun (BLA) saldırıları da dikkat çekiyor. BLA, Belucistan eyaletinin Pakistan'dan ayrılmasını ve Beluç halkının bu bölgeyi yönetmesini talep ediyor.

Kaynak: AA