Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pakistan’ın Çin Konsolosluğu’ndan açıklama! Hedef aslında orasıydı

Pakistan’ın Çin Konsolosluğu, saldırının Kasım Elektrik Şirketi limanından çıkan bir konvoyu hedef aldığını söyledi.

Pakistan'ın Çin Konsolosluğu, saldırının

Çinli yetkili, açıklamasında, “Çin’in Pakistan’daki Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları bu terör saldırısını şiddetle kınamakta, her iki ülkeden mağdurlara derin taziyelerini ve yaralılar ile ailelerine başsağlığı dileklerini iletmektedir” dedi. Çinli yetkililer, Pakistanlı güvenlik yetkilileriyle işbirliği içinde olduklarını belirtti. Pazar günü Pakistan’ın Karaçi kentindeki uluslararası havaalanında gerçekleşen bombalı saldırıda iki Çin vatandaşı hayatını kaybetti. Belucistan Kurtuluş Ordusu saldırıyı üstlenerek, e-posta ile yaptığı açıklamada bombalı aracın özellikle Çinli mühendisleri hedef aldığını belirtti. Saldırıda toplamda 3 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

TAZİYE DİLEKLERİNİ İLETTİ

Pakistan’daki Çin Konsolosluğu, saldırının Kasım Elektrik Şirketi limanından hareket eden bir konvoyu hedef aldığını açıkladı. Çinli yetkililer, yaptıkları açıklamada, “Çin’in Pakistan’daki Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları bu terör saldırısını şiddetle kınıyor ve her iki ülkedeki mağdurlara taziye dileklerini iletirken, yaralılara ve ailelerine başsağlığı diliyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Çinli yetkililer, Pakistanlı güvenlik birimleriyle işbirliği içinde olduklarını vurguladı.

‘TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ’

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtti. X platformunda yaptığı açıklamada, “Pakistan, Çinli dostlarımızı koruma konusunda kararlıdır. Onların güvenliğini ve refahını sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Pakistan, başkent İslamabad’da Şangay İşbirliği Örgütü zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor ve bu zirvede 10 yıl sonra ilk kez Hindistan Dışişleri Bakanı’nın da katılımı bekleniyor. Zirveye üst düzey Çinli yetkililerin de iştirak etmesi öngörülüyor.

70 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Belucistan Kurtuluş Ordusu, Belucistan eyaletinin Pakistan’dan ayrılması amacıyla faaliyet gösteren bir örgüt. Ağustos ayı boyunca düzenledikleri saldırılarda 70 kişi hayatını kaybetti. Örgüt, özellikle Çinli şirketleri ve vatandaşları hedef almakta ve Çin’i ‘sömürgeci bir güç’ olarak nitelendirmekte. Daha önce Çinli mühendisler ve konsolosluk çalışanlarını öldüren grup, Çin’in Kuşak ve Yol projesi kapsamında yer alan Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru gibi bölgedeki yatırımlarını ciddi şekilde tehdit ediyor.

4o