Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 8 Ağustos hangi ülkeler hangi madalyaları kazandı? Kano sprint Spor tırmanışı Yelken

Paris 2024’te Veddriq Leonardo

Paris 2024’te Veddriq Leonardo ve Sharon van Rouwendaal Performansları! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hangi ülkeler hangi madalyaları kazandı? Kano sprint, Spor tırmanışı, Yelken?

KANO SPRINT: ALMANYA ERKEKLER KAYAKTA 500 METREDE DÖRT ALTIN MADALYA KAZANDI! 

Günün son kano sprint aksiyonu ise tam bir şölene dönüşüyor çünkü bitiş çizgisinde Almanya ile Avustralya arasında foto finiş var!

Ancak, Avustralyalıların hemen önünde bitiş çizgisini geçen takım, geçen yılın Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Almanya oldu!

Sonuç inanılmaz bir istatistik ortaya koyuyor: Max Rendschmidt bu etkinlikte dördüncü Olimpiyat altınını kazanıyor ve  Rio 2016’dan bu yana katıldığı tüm Olimpiyat yarışlarını (elemeler dahil) kazanmış oluyor!

🥇Almanya: 1:19.80
🥈Avustralya: 1:19.84
🥉İspanya: 1:20.05

 

KANO SPRINT: KADINLAR KAYAY DÖRT 500 METREDE YENI ZELANDA ALTIN MADALYA KAZANDI! 

2023 Dünya Şampiyonları Olimpiyat Şampiyonu Oldu!

Yarışın tamamında Almanya’nın hemen yanı başında yer alması nedeniyle altın madalya için mücadele etmek zorunda kalan Lisa Carrington, Alicia Hoskin, Olivia Brett ve Tara Vaughan’dan oluşan Kiwi takımı 1:32.20’lik derecesiyle yarışı kazanmayı başardı.

Carrington, yedinci Olimpiyat madalyasını kazandı ve böylece Yeni Zelanda tarihinin en çok madalya kazanan Olimpiyat sporcusu oldu. Ne büyük bir başarı!

Gümüş madalya Almanya’nın olurken, bronz madalya ise Tokyo 2020 şampiyonu Macaristan’a gitti.

🥇Yeni Zelanda: 1:32.20
🥈Almanya: 1:32.62
🥉Macaristan: 1:32.93

 

KANO SPRINT: ÇIN HALK CUMHURIYETI ERKEKLER KANO 500 METRE ÇIFT YARIŞINDA ALTIN MADALYA KAZANDI! 

2023 dünya gümüş madalyalıları Ji Bowen ve Liu Hao (CHN) 250m işaretinde çizgiden hızlı bir şekilde çıktılar ve İtalyanlar Gabriele Casadei ve Carlo Tacchini’nin neredeyse iki saniye önünde birinci oldular . 1:39.48’lik hızlı bir sürede altın madalyayı almak için bitiş çizgisine kadar avantajlarını korudular.

Gümüş madalyayı Casadei ve Tacchini alırken, bronz madalyayı Joan Antoni Moreno ve Diego Dominguez (İSP) aldı.

🥇Çin: 1:39.48
🥈İtalya: 1:41.08
🥉İspanya: 1:41.18

 

SPOR TIRMANIŞI: ERKEKLER HIZ KATEGORISINDE VEDDRIQ LEONARDO (INA) ALTIN MADALYAYI KAZANDI! 

2023 Dünya Kupası Genel Hız Şampiyonu Leonardo artık Olimpiyat altın madalyalı!

27 yaşındaki sporcu,   büyük finalde 4.77 saniyelik derecesiyle Wu Peng’in (CHN) hemen önünde kişisel en iyi derecesini (PB) elde etti.

Bronz madalyanın belirleneceği küçük finalde Sam Watson (ABD) 4.74 saniyelik müthiş derecesiyle yeni bir dünya rekoru kırarak podyuma çıkmayı başardı.

🥇Veddriq Leonardo (INA)
🥈Wu Peng (CHN)
🥉Sam Watson (ABD)

 

YELKEN: KARIŞIK TEKNE YARIŞINDA İTALYA ALTIN MADALYA KAZANDI! 

Ruggero Tita ve Caterina Banti üst üste Olimpiyat şampiyonu oldular!

İtalyanlar, altın madalyayı alabilmek için temiz bir performans göstermeleri ve madalya yarışında çok alt sıralarda yer almamaları gerektiğini biliyorlardı ve tam da bunu yaparak ikinci oldular ve şampiyon oldular.

Arjantinli Mateo Majdalani ve Eugenia Bosco’nun ekibi gümüş madalya alırken , Micah Wilkinson ve Erica Dawson’ın ekibi bronz madalya ile Yeni Zelanda’ya bu etkinlikteki ilk madalyasını kazandırdı .

🥇İtalya
🥈Arjantin
🥉Yeni Zelanda

 

YELKEN: AVUSTURYA KARMA BOTTA ALTIN MADALYA KAZANDI! 

Paris 2024’teki bu yeni madalya mücadelesinde, Lara Vadlau ve Lukas Maehr’in Avusturyalı teknesi altın madalya kazandı!

İkili madalya yarışında (10 tekne arasında) ancak yedinci olabildi, ancak bu onların genel klasmanda podyumun en üstünde yer almaları için yeterli oldu.

Gümüş madalya, madalya yarışında üçüncü olan Japon Okada Keiju ve Yoshioka Miho’nun oldu; bronz madalya ise Anton Dahlberg ve Lovisa Karlsson (SWE)’un oldu.

🥇Avusturya
🥈Japonya
🥉İsveç

 

MARATON YÜZME: SHARON VAN ROUWENDAAL (NED) BAYANLARDA ALTIN MADALYA KAZANDI! 

Seine Nehri’nde iki saatlik muhteşem bir yüzüşün ardından Van Rouwendaal , son düzlükte Johnson ve Taddeucci’yi geride bırakarak eve dönüyor ve zaman tabelasına sert bir darbe indiriyor – ikinci kez Olimpiyat şampiyonu oluyor!

Rio 2016’da bu branşta altın madalya kazandıktan sonra, maraton yüzmede iki Olimpiyat altın madalyası kazanan ve su sporları disiplininde toplam üç madalya kazanan ilk sporcu oldu (2016’da altın, 2020 Tokyo’da gümüş, 2024 Paris’te altın).

Johnson’ın gümüş madalyası, maraton yüzmede Avustralyalı bir sporcunun elde ettiği en iyi sonuç olurken, Taddeucci ise hak ettiği bronz madalyayı kazandı.

🥇Sharon Van Rouwendaal (Hollanda): 2:03:34.2
🥈Moesha Johnson (Avustralya): 2:03:39.7
🥉Ginevra Taddeucci (ITA): 2:03:42.8