Pastane Usulü Kandil Simidi Tarifi TAM ÖLÇÜ! Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kıyır Kıyır Mahlepli Mahlepsiz Kandil Simidi Malzemeleri

11 Ocak Perşembe günü Regaip kandilini eda eden vatandaşlar günün önemini artıran kandil simidini merak etti. Hem lezzeti hem de manevi boyutuyla 7'den 70'e herkesin sevdiği pastane usulü kandil simidi tarifi geldi. Vatandaşların kandil simidi nasıl yapılır sorusunun yanıtı geldi. İşte kıyır kıyır ağızda dağılan mahlepsiz kandil simidi tarifi..

Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili günü geldi çattı. 11 Ocak Perşembe günü eda edilen Regaip kandili için tesbihler çekildi, dualar dillere geldi. Müslümanlar için oldukça özel olan kandil günlerinde yapılacak ibadetler sıralanırken bir yandan da bu kutlu günün temsili kandil simidi yapımına geçildi. Vatandaşların evlerinde yapacağı mahlepsiz kandil simidi, tarifi geldi. İster mahlepli ister mahlepsiz her türde yapılabilen pastane usulü kandil simidi tarifi sizler için derledik. Çok sayıda vatandaşın merak ettiği kandilde ne dağıtılır, kandil simidi neden dağıtılır sorusunun yanıtı kıyır kıyır kandil simidi tarifi ile verildi. Regaip kandilinin gelişiyle milyonlarca vatandaşın araştırdığı kandil simidi nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte Regaip kandili gününde yapabileceğiniz en kolay ve pratik kandil simidi tarif..

Pastane Usulü Kandil Simidi Tarifi TAM ÖLÇÜ! Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kıyır Kıyır Mahlepli Mahlepsiz Kandil Simidi Malzemeleri - Resim : 1

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Pastane Usulü Kandil Simidi Tarifi TAM ÖLÇÜ! Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kıyır Kıyır Mahlepli Mahlepsiz Kandil Simidi Malzemeleri - Resim : 2

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Kandil simidi için yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alıp karıştırın.

Un, kabartma tozu ve istiyorsanız mahlebi ekleyip yoğurun. 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un ekleyin.

Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elinizde yuvarlak hamurlar yapın. Sonra ileri geri uzatıp simit şekli verin.

Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayın. Hazır olan simitleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısınan 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Deneyenlere afiyet olsun. İyi kandiller!