Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pazarda yeni dönem, artık bir ‘yemeklik’ satılıyor!

Yaz mevsiminde olmamıza rağmen sebze ve meyve fiyatları el yakmaya devam ediyor. Pazar tezgahlarında artık ‘bir yemeklik’ gramla satış dönemi başladı.

Yaz mevsiminde olmamıza rağmen

Eskişehir’de bamyayı kilogram fiyatı yazmadan gramla satan esnaf, 200 gram bamyayı 30 liraya, 335 gramı ise 50 liraya ‘tam yemeklik’ etiketiyle satıyor. Vatandaşın alım gücü azaldıkça, esnaflar gramla satmaya başladı.

‘KİLO FİYATI YAZINCA MÜŞTERİ KAÇIYOR’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e, sıkıntılarını dile getiren esnaf, fiyat etiketlerine kilogram yazmanın müşteri kaybettirdiğini söyledi.

“Bamyaya kilogram fiyatı 100-150 lira yazınca müşteri kaçıyor. Bu yüzden ‘bir yemeklik’ ve ‘tam yemeklik’ etiketlerini koyduk. Karpuzun bol olduğu bu dönemde bile karpuzu dilimle satıyoruz, çünkü vatandaşın alım gücü çok düşük. Pazarın durumu içler acısı.”

PAHALILIK VATANDAŞIN BELİNİ BÜKMEYE DEVAM EDİYOR

Artan fiyatlardan şikayetçi olan bir vatandaş,” Dört kişilik bir aileyiz, pazara 500 lirayla gelmek yetmiyor. Pazar çantasını doldurmak için en az 1500-2000 lira lazım. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor, bu duruma artık bir çözüm bulunmalı. Üç kuruşla pazara çıkmak imkansız” diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı.

“AĞUSTOS AYINDA KARPUZ DİLİMLE SATILIYOR”

Pazarda karpuz ve kavun satan esnaf Aydın Kocaoğlu ise, karpuzun bol olduğu ağustos ayında dahi satış yapamadığını ifade etti: “Eskiden 1 tır karpuz satardım, şimdi 500-600 kilogramı zor satıyoruz. Vatandaş yarım ya da çeyrek alabiliyor. Çeyrek karpuzun fiyatı 15-20 lira. Alım gücü düştü, ağustos ayında bile karpuz dilimle satılıyor. Kavunun kilosu 8 lira ama kimse yüzüne bakmıyor.”

‘PAZARCI ETİKETE KİLO YAZAMIYOR’

Pazar ziyaretinde bulunan Çakırözer, “Artık pazarcı etiketlere kilogram yazamıyor, çünkü vatandaş alamıyor. Gramla satış yapılıyor. İnsanlar bir kilogram, yarım kilogram yerine ‘yemeklik’ terimini kullanıyor. Bu durum üreticiyi de, esnafı da, alım gücü düşen vatandaşı da mağdur ediyor. Pahalılığın, geçim sıkıntısının sorumlusu mevcut yönetimdir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?