Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Peaky Blinders Dizisi Konusu Ne, Oyuncuları Kimler, Kaç Sezon?

Yayınlanmaya başladığı dönem büyük ses getiren dizi, dünyanın en çok tercih edilen dijital platformu olan Netflix’te izleyici karşısına çıktı. Diziyi hala izlemeyenler, dizinin konusunun ve oyuncularının kim olduğunu araştırıyor.

Yayınlanmaya başladığı dönem büyük

Netflix, dünya çapında geniş izleyici kitlelerine erişen yapımları abonelerine sunmaya devam ediyor. Yeni yapımların yanı sıra çok sayıda başarılı dizi ve filmi de arşivinde bulunduran dijital dizi ve film platformu Netflix, Peaky Blinders isimli yapım ile de büyük beğeni kazanmıştı.

Diziyi hala izlememiş olanlar Peaky Blinders’da hangi konunun işlendiğini ve dizinin oyuncu kadrosunda kimlerin yer aldığını araştırmaya devam ediyor. İlk olarak 2013 yılında yayınlanan dizi günümüzde hala en çok izlenen yapımlar arasında yer alıyor.

PEAKY BLINDERS DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Peaky Blinders dizisi suç draması, tarihi dönem draması ve psikolojik gerilim kategorilerinde değerlendirilebilir. Senaristi Steven Knight olan yapım Birmingham’da geçiyor. Peaky Blinders suç çetesinin I. Dünya Savaşı’nın hemen arsından yaşadığı maceraları konu alan dizi de çete 1880’lerden 1910’lara kadar şehirde aktif olan aynı isimli genç suçlulardan oluşan gerçek bir sokak çetesinin hikayesini ekranlara taşımaktadır.

Dizide çete yaptıkları son soygunla müfettiş Chester Campbell’in dikkatini çeker ve o dönemin Dışişleri Bakanı Winston Churchill tarafından soygunun araştırılması için Birmingham’a gönderilir. Müfettişin hedefinde çeteler, gangsterler, komünistler ve gerçek suçlular vardır. Chester şehri tüm bu yasa dışı örgütlerden temizlemek için kendine söz verir ve bunun üzerine daha önce görev yaptığı Belfast’tan kendi ekibini de getirerek çalışmalarına başlar.

TOMMY SHELBY KİMDİR?

Peaky Blinders dizisinin ardından dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Tommy Shelby, dizide kurgulanan Shelby ailesinin bir üyesidir. Steven Knight tarafından yaratılan karakter, herhangi bir gerçekliği yansıtmamaktadır. Ancak dizinin ana konusu olan çetenin lideri rolünde karşımıza çıkan karakter, büyük bir beğeni toplamayı da başarmıştır. Cillian Murphy tarafından hayata geçirilen Tommy Shelby karakteri, dizide I. Dünya Savaşı’ndan sonra stres bozukluğu hastalığı ile baş etmeye çalışmaktadır.

Tommy Shelby karakterine hayat veren Cillian Murphy, bu karakterdeki başarısı ile 2018 yılında İrlanda Film ve Televizyon Akademisi’nde Drama Başrolünde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Aynı zamanda 2020 yılında da en iyi drama performansı dalında Ulusal Televizyon Ödülü’ne layık görülmüştür.

PEAKY BLINDERS DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Peaky Blinders dizisinin önemli karakterleri ve bu karakterlere hayat veren başarılı oyuncular şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Cillian Murphy, Tommy Shelby karakterine hayat vermiştir.
  • Paul Anderson, Arthur Shelby karakterine hayat vermiştir.
  • Joe Cole, John Shelby karakterine hayat vermiştir.
  • Sophie Rundle, Ada Shelby karakterine hayat vermiştir.
  • Finn Cole, Finn Shelby karakterine hayat vermiştir.
  • Natasha O’Keeffe, Lizzie Stark karakterine hayat vermiştir.
  • Kate Phillips, Ada Thorne karakterine hayat vermiştir.
  • Finn Cole, Michael Gray karakterine hayat vermiştir.
  • Anabella Wallis, Grace Burgess karakterine hayat vermiştir.
  • Conrad Khan, Arthur Shelby Jr. karakterine hayat vermiştir.
  • Tom Hardy, Alfie Solomons karakterine hayat vermiştir.
  • Stephan Graham, Winston Churchill karakterine hayat vermiştir.

PEAKY BLINDERS DİZİSİ KAÇ SEZON?

Peaky Blinders dizisi toplamda altı sezon ve otuz altı bölümden oluşmaktadır. Diziyi izlemek isteyenler Netflix platformu aracılığı ile tüm sezonlara eksiksiz bir şekilde erişim sağlayabilir. Soluksuz bir şekilde izleyebileceğiniz bu dizi ile gerçek bir suç çetesinin tüm işleyişine yakından tanık olabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın hakem Elif Karaarslan kararı
Sıradaki Haber Hakem Elif Karaarslan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Hakem Elif Karaarslan’ın Videosu Olayı Ne?