Pedofililer için hadım cezası! Uygulanmaya başlandı

Kazakistan'da çocuklara yönelik cinsel suçlardan hüküm giymiş 11 pedofile zorunlu kimyasal hadım cezası uygulanacak. Bu karar, ülkede pedofililere yönelik yasaların daha sert hale getirilmesi için yürütülen bir kampanya sonucunda alındı. Ayrıca, bir milletvekili de cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Pedofililer için hadım cezası! Uygulanmaya başlandı

Kazakistan'da çocuklara karşı işlenen cinsel suçlardan mahkûm edilen 11 kişi için zorunlu kimyasal hadım uygulanmasına hükmedildi. Bu karar, ülkede pedofillerle ilgili yasaların daha da sıkılaştırılması ve en ağır suçlular için cerrahi hadımın da uygulanmasını talep eden bir kampanyanın sonucunda alındı. Kazakistan'ın kuzeyindeki Kostanay bölgesinde, çocuklara karşı cinsel suç işleyen kişilere bir yıl boyunca libido düşürücü enjeksiyonlar uygulanacak. Her mahkum, yılda 24 kez bu enjeksiyonları almak zorunda kalacak. Kazakistan'da pedofillere karşı yasalar oldukça sıkı. Suçlular cezaevinden çıktıktan sonra, adresleri kamuoyuna açıklanıyor. Böylece, aileler olası tehlikeler konusunda bilgilendiriliyor.

‘YETERİNCE CAYDIRICI DEĞİL’

Amanat Partisi milletvekili Elnur Beisenbaev, hükümetin pedofillere karşı daha sert tedbirler almamasını eleştirerek, kimyasal hadımın cinsel suçlular üzerinde yeterince etkili olmadığını öne sürdü. Beisenbaev, pedofillerin tekrar suç işleme riskini önlemek amacıyla cerrahi hadımın da yasalara dahil edilmesi gerektiğini savunuyor. Kazakistan'da bölgesel bir milletvekili olan Sekikhan Zhakupov, 7 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunmakla suçlanarak gözaltına alındı.Milletvekili Zhakupov'un suçlu bulunması durumunda kimyasal hadım ve uzun bir hapis cezası verilecek.

Kaynak: trhaber.com