Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pervin Chakar Kimdir? Pervin Chakar Ne Dedi? Özgür Özel Neden Elini Öptü?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, opera sanatçısı Pervin Chakar’ın elini öpünce olanlar oldu. “Kürt Diva” olarak bilinen Pervin Chakar araştırmaları sıklaştı. Peki, Pervin Chakar kimdir? Pervin Chakar ne dedi? Özgür Özel Pervin Chakar elini neden öptü? İşte yanıtı..

CHP Genel Başkanı Özgür

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel seçimin ardından davetlere hız verdi. Ünlü soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın “Bir Opera Gecesi” dinletisine katılan Özgür Özel geceye imzasını attı. “Chakar’ın performansı kadar verdiği barış kardeşlik mesajları da etkileyiciydi” açıklamasını yapan Özgür Özel, Pervin Chakar elini öptü. Özgür Özel’in bu jesti birçok kişi tarafından eleştirildi. Arama motorlarında Pervin Chakar kimdir, Pervin Chakar Özgür Özel, Pervin Chakar kürt devleti, Özgür Özel kimin Elini Öptü sorgulamaları yoğunlaştı. Peki, Pervin Chakar ne dedi? Pervin Chakar kimdir, kaç yaşında? İşte yanıtı..

PERVİN CHAKAR NE DEDİ?

Pervin Chakar, 2021 yılında yaptığı açıklamada Kürt devleti kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Mecburi bir sürecin sonunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz” demişti.

PERVİN CHAKAR KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Pervin Chakar, opera sanatının önde gelen seslerinden biridir. Kürt diva olarak anılan Pervin Chakar, Mardinli beş çocuklu bir ailenin ilk çocuğudur. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Kadıköy’de yapılan Pervin Chakar dinletisine katılmasıyla sanatçının adı yeniden gündem oldu. Kürt müziğine de katkılarıyla tanınan bir müzisyen olan Pervin Chakar sosyal medyaya damga vurdu. HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan’ın da katıldığı dinletiye Özgür Özel’in de gitmesi çok sayıda eleştiri okuna maruz kaldı. 1981 Diyarbakır doğumlu olan Pervin Chakar, babası öğretmen olduğu için ilkokulu Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı bir köyde okudu. Müzik hayatı Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde başladı. Müzik öğretmeninin anne babasına kızlarının sesinin güzel olduğunu söylemesiyle Perven Chakar, Bismil Halk Eğitim Merkezi’nde yarışmaya katıldı. 14 yaşında birinci olan Pervin Chakar, Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik bölümüne gitti.

Müzik eğitimine 1990 Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan Pervin Chakar, 2003’te Ankara’da Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü Şan Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Mezzo-Soprano Oylun Erdayı’dan özel şan dersleri aldı. Opera hayatının en önemli dönüm noktasını Ancona Opera Akademisi’ne girmeye hak kazanması ile yaşadı. Ancona’da Accademia D’arte Lirica’da, Perugia’da Accademia Musicale Umbria’da William Matteuzzi, Carmen Gonzalez, Sergio Bertocchi ve Michela Sburlati ile çalıştı. 2007’de Perugia F. Morlacchi Konservatuarı’ndan üstün derece ile diploma aldı. Luciana Serra, Montserrat Cabellé, Mietta Sighele, Veriano Lucchetti, Tiziana Fabbricini ve Lella Cuberli’nin masterclass çalışmalarına katıldı.

Sahneye ilk kez 2005 yılında Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali’nde Carl Orff’un Carmina Burana eserinde solo soprano olarak çıkan Pervin Chakar, aynı yıl Handel’in Deidamia eserinde Nerea rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yer aldı. İtalya’daki ilk performansını 2006’da Werther Operası’nda Sophie rolünde, Milano’daki Teatro Rosetum sahnesinde gerçekleştirdi. Perugia ve Citta di Castello’da Mozart’ın Der Schauspieldirektor Operası’nda Madame Herz rolünde yer aldı. 2007’de Lecce, Teatro Politeama Greco için Der Rosevkavalier’de Marianne/Duenna rollerinde sahne alarak adından söz ettirdi.