Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20”

İlimizi Afyon’da düzenlenen Okullar Arası Türkiye Hentbol Finallerinde temsil eden Körfez Petkim Ortaokulu Türkiye finalinde Kuzey Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni 21-20 mağlup etti ve Türkiye şampiyonu olarak Kocaeli spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20”

YOK BÖYLE FİNAL!

Kocaeli spor tarihi adına bir ilk yaşandı. Okullar Arası Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Körfez Petkim Ortaokulu, Afyon’daki finalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni 21-20 mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu. Petkim Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Seval Işlakça ve Gençlik Spor Hentbol Antrenörü Yasemin Çiçek’in çalıştırdığı Petkim Ortaokulu, Kocaeli’de ezber bozacak bir hikayeyi de yazmış oldu.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20” - Resim : 1

KOCAELİ, SİNOP VE AFYON

Ekibimiz Kocaeli’deki ilk tur maçlarında Sakarya ve İstanbul okullarını geride bıraktı ve Türkiye yarı finalleri için Sinop’a gitti. Burada, Bursa, Zonguldak takımlarını grupta, İstanbullu rakibini de eleme maçında deviren Petkim Ortaokulu adını Türkiye finallerine yazdırdı. Afyon’daki finallerde grubunda Kıbrıs, Ankara, Batman arasından ikinci çıkan Körfez temsilcisi yarı finalde Elazığ’ı saf dışı bırakarak finalde Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji ile karşılaştı.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20” - Resim : 2

KOCAELİ’NİN GURURU OLDULAR

3 periyot halinde oynanan ve kelimenin tam anlamı ile nefes kesen final müsabakasını 21-20 kazanan Körfez Petkim Ortaokulu Türkiye şampiyonu olarak tarih yazdı. Maçın ardından haklı bir sevinç ve gurur yaşayan Körfez ekibi Kocaeli’nin göğsünü kabarttı. Büyük başarının mimarları Petkim Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Seval Işlakça ve Gençlik Spor Hentbol Antrenörü Yasemin Çiçek, dayanışma içinde elde ettikleri başarıdan ötürü ayrı bir mutluluk yaşadı.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20” - Resim : 3

BAŞARININ MİMARLARI KONUŞTU

İki değerli hentbol emekçisi Işlakça ve Çiçek Nokta Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Gerçekten yıllardır hentbol adına emek harcıyoruz. İki hentbol antrenörü olarak proje oluşturduk. Dilovası ve Körfez’deki hentbolcuları bir araya getirdik. Sürekli yarı finallerden dönüyorduk. Bu yıl şampiyonadaki rakiplerimize göre dezavantajlıydık. Sporcularımızın hiçbiri kulüp deneyimine sahip değildi.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20” - Resim : 4

KULÜPLERDE DE ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUZ

Hentbol adına Kocaeli’de tarih yazıldı ve çok şükür Afyon’dan şampiyonluk kupası ile döndük. Bunu sadece biz başarmadık. Bu bir ekip işiydi. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’e sporcularımıza ve ailelerimize ne kadar teşekkür etsek az. Bu arada Dilovası Gençlik ve Spor Kulübü olarak Hentbol Kulüpler Türkiye finallerine katılmaya hak kazandık. Hedefimiz finallerde de şampiyon olmak. Bu çocuklarla başaracağımıza inanıyoruz.

Petkim Ortaokulu hentbol takımı tarih yazdı! “21-20” - Resim : 5