Petrol Ofisi kimin? Petrol Ofisi ne zaman kuruldu? Petrol Ofisi CEO'su kim?

Petrol Ofisi Grubu, dünya çapında faaliyet gösteren Vitol Group'un sahibi olduğu, Türkiye'de petrol ve petrol ürünleri ticareti yapan bir anonim şirkettir. Vitol Group, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere Petrol Ofisi Grubu ile hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Bu gelişme üzerine vatandaşlar "Petrol Ofisi kimin?" ve "Petrol Ofisi ne zaman kuruldu?" sorularını araştırmaya başladı.

Petrol Ofisi Ne Zaman Kuruldu? Petrol Ofisi, Türkiye'nin petrol ve petrol ürünleri ticareti ihtiyacını karşılamak amacıyla 1941 yılında kuruldu. Kamu ve özel sektör kuruluşlarına hizmet veren şirket, 1983 yılında anonim şirket yapısına geçti ve 2000 yılında özelleştirildi.

Petrol Ofisi CEO'su Kim? Petrol Ofisi Grubu'nun Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu'dur. Abbasoğlu, lisans eğitimini Matematik, Ekonomi ve İşletme alanlarında derece alarak tamamlamış ve iş dünyasındaki kariyerine ABD'de yatırım bankacısı olarak başlamıştır. Petrol Ofisi Grubu'na Eylül 2022'de CEO olarak atanmıştır.

Bu satın alma işlemi, Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olup, işlemin 2024 yılında tamamlanması beklenmektedir. Detaylar ve satış bedeli, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından netlik kazanacaktır.