Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pezeşkiyan’dan Netanyahu’ya mesaj var! ‘İran ile çatışmaya girmeyin’

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan da Netanyahu’ya bir mesaj göndererek, “Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan da

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e yönelik onlarca balistik füze ile saldırı başlattığını açıkladı. Saldırının ardından İsrail Ordusu, Tel Aviv de dahil olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını bildirdi. İsraillilere, güvenli alanlara geçmeleri ve uyarılara dikkat etmeleri çağrısında bulunuldu.

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ’NDEN RESMİ AÇIKLAMA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran’dan İsrail topraklarına füze fırlatıldığını duyurdu. İç Cephe Komutanlığı, vatandaşlara hayat kurtarıcı talimatlar iletti ve halkın bu talimatlara uyması gerektiği vurgulandı. IDF, “İsrail Devleti vatandaşlarını korumak için gereken her şeyi yapıyoruz,” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK ALARM DURUMU VE CEVAP TEHDİDİ

İran’ın füze saldırısının ardından IDF Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısı düzenleyerek, “Bu füze saldırısının sonuçları olacak,” dedi. İsrail’in savunma ve taarruz konularında yüksek alarmda olduğunu belirten Hagari, uygun yer ve zamanda karşılık verileceğini duyurdu.

İRAN’DAN YIKICI UYARI

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail’in ulusal güvenlik ihlallerine cevap verdiklerini belirtti. Açıklamada, “Eğer siyonist rejim karşılık vermeye kalkarsa, daha yıkıcı bir yanıt alacaklar,” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, bölge ülkelerine ve İsrail’in destekçilerine, bu rejimle yollarını ayırmaları çağrısı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN MESAJ

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’e karşı düzenlenen füze saldırılarının “meşru haklar çerçevesinde” gerçekleştirildiğini savundu. Pezeşkiyan, Netanyahu’ya “İran ile çatışmaya girmeyin,” uyarısında bulunarak, İran’ın her tehdide kararlı yanıt vereceğini belirtti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail'in Yafa kentinde silahlı saldırı
Sıradaki Haber İsrail’in Yafa kentinde silahlı saldırı: 8 ölü, 7 yaralı