Pınar Uzun Okakın kimdir? Pınar Uzun Okakın nereli, kaç yaşında?

İstanbul doğumlu Pınar Uzun, akademik kariyeri ve siyasi hayatıyla dikkat çekiyor. 1991 yılında dünyaya gelen Uzun, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde iktisat alanında lisans eğitimini tamamlayarak ekonomi üzerine yoğunlaşmış, şu anda Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisansına devam etmektedir. Uzun'un araştırmaları, kayıt dışı ekonomi ve despotik emek rejimleri üzerine yoğunlaşırken, enflasyonun düşük gelir grupları üzerindeki etkisi ve banka kredi borçlanmaları konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır.

Siyasi Kariyeri ve Toplumsal Etki

Siyasi yolculuğuna 2006 yılında CHP Kadıköy ilçe örgütünde başlayan Uzun, öğrenci örgütlenmeleri alanında görev almış, Gençlik Örgütü Başkan Yardımcılığı ve ardından Kadıköy Gençlik Örgütü Başkanlığı yapmıştır. Uzun, İstanbul'daki üniversitelerin paydaşlarını Kadıköy'de düzenlediği bir çalıştayda bir araya getirerek önemli bir sinerji yaratmıştır.

Uzun, 2007'den itibaren gerçekleşen genel seçimler ve referandumlar dahil olmak üzere birçok seçim sürecinde aktif rol almış, sahada görevler üstlenmiştir. Özellikle 2019 yerel seçimleri sürecinde İstanbul'un yanı sıra Tekirdağ, Elazığ ve Edirne'de de çalışmalar yürütmüş, şeker fabrikalarının kapatılmasına karşı bölgesel çapta etkin görevlerde bulunmuştur.

Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Çalışmaları

Toplumsal sorumluluk projelerinde aktif bir katılımcı olan Uzun, dezavantajlı çocuklar için gönüllü çalışmalar yapmakta, öğrenim gören öğrencilere gönüllü öğretmenlik yaparak eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen projelerde yer almaktadır.

Kadınların Sosyal ve Siyasal Mücadelesi

Uzun, 2018 yılından bu yana Parti Meclisi Üyesi olarak kadınların toplumsal, siyasal ve ekonomik mücadelesine dair çalışmalarına devam etmektedir. On iki yıl süresince gençlik örgütlenmesine yönelik pratikler geliştiren Uzun, bu alandaki deneyim ve birikimiyle gençlerin ve kadınların sesini siyasi platformlarda güçlü bir şekilde ifade etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ