Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pişmaniyeye 30 milyon TL daha yatırdı!

Kocaeli Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren İpek Pişmaniye yaptığı 30 milyonluk yatırım ile bakanlıktan teşvik belgesi aldı

Kocaeli Kartepe ilçesinde faaliyet

Sanayi Bakanlığının her ay açıkladığı yatırım teşvik belgesi alan firmaların listesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Nisan ayı yatırım teşvik belgesi listesinde Kocaeli’den de 40 yer aldı. Firmaların toplam yatırım tutarı 1 milyar 230 milyon TL’ olurken yatırımlar kapsamında 953 kişinin istihdam edildiği bilgisi yer aldı. 

30 MİLYONLUK YATIRIM 

Yatırım yapan firmalar arasında İzmit’in özel lezzeti olan pişmaniye firması yer aldı. Kocaeli’nin en ünlü pişmaniye üreticilerinden olan İpek Pişmaniye Kartepe’de yaptığı 29 milyon 920 bin 980 TL’lik yatırım ile teşvik belgesi almaya hak kazandı. 

VERGİ İNDİRİMİ

Firma, bu yatırımla yılda 776 bin kilo sade çikolatalı pişmaniye, 232 bin kilo saray helvası, 128 kilo lokma, 964 kilo kakolin-çikolata üretecek. Yapılan yatırım neticesinde İpek Pişmaniye’ye KDV istisnası, yüzde 50 vergi indirimi, yüzde 15 YKO indirimi ve 2 yıl süre ile sigorta primi işveren hissesi imkanı sağlanacak.