Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Plaj ve otele düzenlenen saldırıda 32 kişi öldü! Ülke şokta

Somali’nin başkenti Mogadişu’da terör örgütü Eş-Şebab tarafından düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı, büyük bir trajediye yol açtı. Saldırı, 29 Temmuz 2024 tarihinde başkentteki popüler bir plaj ve otele gerçekleştirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da terör

Somali Polis Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Eş-Şebab terör örgütü üyelerinin Mogadişu’daki Lido Plajı ve Beach View Otel’e düzenledikleri kanlı saldırının detaylarına yer verildi.

GECE BOYU SÜREN ÇATIŞMA

Açıklamaya göre, saldırıda bir intihar bombacısı, plajda kalabalığın arasında kendini patlatarak büyük bir yıkıma yol açtı. Patlamanın ardından birkaç saldırgan, plajdan ayrılmadan doğrudan otele girerek burada etrafa ateş açtı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, gece boyunca saldırganlarla çatışmaya devam etti.

32 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 63 kişinin yaralandığı belirtilirken, sosyal medyada yayımlanan görüntülerde plaj ve otelde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu görüldü. Saldırının ardından hastanelerde kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışı çağrısı yapıldı.

BUNLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Saldırının geniş çaplı bir kaosa neden olduğu ve acil durum ekiplerinin yaralılara yardım etmek için yoğun bir şekilde çalıştığı ifade edildi. Somali hükümeti ve uluslararası toplum, saldırının ardından terörle mücadele operasyonlarını artırma ve benzer olayların önüne geçme sözü verdi. Ayrıca, hayatını kaybedenler için anma törenlerinin düzenlenmesi ve yaralılara destek olunması bekleniyor.