PMYO TABAN PUANLARI VE KONTENJAN ÖĞRENME: PMYO Başvuru Ne Zaman, Nasıl Yapılır? YKS Tercih Polislik Taban Puanları 2024

Temmuz ayında polislik şartları ve başvuru ekranı araştırıldı. Polislik taban puanları ve kontenjanları günün en merak edilen başlığı oldu. YKS tercihlerinde PMYO yazacak olan öğrenciler için başvuru ekranı geldi. Peki, PMYO başvuru ne zaman 2024? İşte polislik başvurusu ekranı..

PMYO TABAN PUANLARI VE KONTENJAN ÖĞRENME: PMYO Başvuru Ne Zaman, Nasıl Yapılır? YKS Tercih Polislik Taban Puanları 2024

Polislik taban puanları ve kontenjanları için beklentiler temmuz ayının gelmesiyle beraber arttı. YKS tercih tarihleri belli olurken gözler PMYO giriş şartlarına çevrildi. EGM Polis Akademisi Başkanlığı alımlarında kılavuz beklenmeye başladı. YKS TYT puan türünden 250 puan alan öğrenciler polislik başvurusu yapabilir. Peki, PMYO başvuru nasıl yapılır? PMYO başvuru ne zaman 2024? İşte polislik başvurusu ekranı..

PMYO TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

PMYO 2024 taban puanları henüz belli olmadı. Polis Akademisi Başkanlığı geçen yıl yani 2023 taban puanlarını yayınladı. 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında TYT puan türünden 250 ham taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı arandı. 2024 PMYO taban puanları ve kontenjanları açıklandığı zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b)Lise ve dengi okul mezunu olmak

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olmak

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2023) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak 2023) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1998 – 01 Ekim 2005 tarihleri arasında doğmuş olmak)

d) Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. kısa boylu olmamak. Beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak

e) Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak

f) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ