POMEM BAŞVURU EKRANI 2024: 31. Dönem POMEM Başvuru Nasıl Yapılır? POMEM Başvuru Şartları! e-Devlet POMEM Başvuru Ekranı

POMEM başvuruları başladı. 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları ardından adaylar için heyecanlı süreç start aldı. Çok sayıda aday POMEM yaş şartı sorgusu yaptı. Peki, 31. dönem POMEM başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilen POMEM başvuru ekranı..

POMEM BAŞVURU EKRANI 2024: 31. Dönem POMEM Başvuru Nasıl Yapılır? POMEM Başvuru Şartları! e-Devlet POMEM Başvuru Ekranı

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) eğitimi almak isteyen adayların en önemli gündem maddesi POMEM başvuru şartları oldu. 2024 yılında 7 bin 500 yeni öğrenci alımı yapacak olan POMEM yaş şartı sorgulandı. Binlerce adayın hayallerini süsleyen polislik mesleğine giriş için istenen şartlar belli oldu. 2024 yılında 31. dönem adaylar arasından alım yapacak olan 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı. Peki, 31. dönem POMEM başvuru nasıl yapılır? İşte POMEM başvuru şartları..

31. DÖNEM POMEM BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2024 Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 7 bin 500 yeni öğrenci alımı yapılacağı açıklandı. POMEM başvuru nasıl yapılır merak eden adaylar için hemen belirtelim ki Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının öğrenci alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerin 6 bini erkek, bin 500'ü kadın öğrencilerden oluşacağı söylendi. Adaylar 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan alanlar arasından seçilecek. POMEM ön başvuru yapacak olan adayların e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. POMEM başvurular 4 Nisan ile 14 Nisan saat 17.00 arsı tamamlanacak.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak.

Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması

Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.

KPSS baraj puanını geçmek.

Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.

Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması

Ceza almamış olması

POMEM BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ