Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pompalı tüfekle cinayeti işlemişti: Vurduğu kişinin telefonunda bakın kimi aramış

Derince’de iki yıl önce meydana gelen olayda, beraber alkol aldığı aile dostunu pompalı tüfekle öldüren sanığın yargılandığı davanın mütalaası açıklandı. Hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık, yaptığı savunmada vurduğu kişinin telefonundan babasını aradığını söyledi. 

Derince'de iki yıl önce

Derince’deki Mersincik Mahallesi Vişne Sokak’ta yaşanan olayda inşaat halindeki binada 13 Kasım 2022’de 49 yaşındaki Ahmet Zeki Eren, pompalı tüfekle dört el ateş edilerek hayatını kaybetmişti. Emniyet ekiplerinin çalışmaları sonucunda şüphelinin S.Y. (34) olduğu tespit edilirken, S.Y., babası N.Y. (57) ve ablasının kayınpederi M.D. (53)  gözaltına alındı. Emniyet güçleri tarafından ifadeleri alınan kişilerden S.Y. tutuklanırken, iki kişi serbest kaldı.

Mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, S.Y’nin “kasten öldürme” suçundan müebbet, M.D. ve N.Y’nin ise “suç delillerini yok etme veya gizleme” suçundan ayrı ayrı 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilen duruşmada mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Duruşmaya sanıklar S.Y., N.Y., M.D. ile avukatlar katıldı.

“ATIŞ TALİMİ YAPTIK”

Öte yandan, tutuklu sanık S.Y’nin davanın ilk duruşmasında yaptığı savunmasına ulaşıldı. Olay gününü anlatan S.Y., “İçki alarak kuzenimin ofisine içmeye gittim. Ahmet abi de oradaydı. Neden orada olduğunu sorduğumda ufak tefek işleri olduğunu söyledi. Sonra beraber içki içtik. İçkilerimiz bitince gidip yenisini alarak geri döndük. Birazcık kafamız iyi olmuştu. Ahmet abinin yaptığı silahın iğnesi arızalıydı. İğne arızasını yaptığını söyleyerek ‘Deneme yapalım’ dedi. Şişelere hedef alarak atış talimi yaptık. Sonra içmeye devam ettik. Kafamız iyi olmuştu” dedi.

“TÜFEKLE ATEŞ ETTİĞİMİ KARAKOLDA ÖĞRENDİM”

Ahmet Zeki Eren’in alkolün etkisiyle küfür etmeye başladığını söyleyen S.Y., “Ahmet abiye, ‘Kafamız iyi oldu artık gidelim’ dedim. Bana küfür ederek ‘Ne zaman istersem o zaman giderim’ dedi. Ona kızarak masa ve sandalyeleri balkondan aşağıya attım ve ofis tarafına geçtim. Ahmet abi arkamdan geldi ve tartıştık. Tartışma sırasında sandalyeyi Ahmet’e fırlatarak vurdum. Gerisini hatırlamıyorum. Alkolün etkisiyle olay gerçekleşti. Herhangi bir husumetimiz yoktu. Ahmet abiye tüfekle ateş ettiğimi karakolda öğrendim. Olay sonrasında şarjım olmadığı için Ahmet abinin telefonundan babamı arayarak beni almasını söyledim. Babam geldiğinde Ahmet’in galiba öldüğünü, hareket etmediğini söyledim. Babama gitmek istediğimi söyledim ancak beni bırakmadı. Babam pompalı tüfeği aldı ve arabanın bagajına attı. Beraber eve gittik, annemi, kardeşimi gördüm, sonra M.D’nin evine gittik. Kameraları benim söktüğümü söylüyorlar ama hatırlamıyorum. Tabanca ve pompalı tüfek bana değil Ahmet abiye ait” ifadelerini kullandı.

“SUÇU KABUL ETMİYORUM”

Olay günü oğlunun kendisini arayarak şantiyeye çağırdığını söyleyen baba N.Y. ise, “Gittiğimde S. şantiyenin girişindeydi. Alkollüydü, konuşamayacak derecedeydi, ayakta duracak hali yoktu. Arabanın kaputunda silah ve mermiler vardı. Kaçmasın diye oğlumu ikna etmeye çalıştım. Beraber eve gittik, sonra oğlumu teslim ettim. Suçu kabul etmiyorum. Ahmet bizim 30-40 senelik dostumuz. Ahmet bana ‘dayı’, oğluma ‘aslanım, tosunum’ derdi. Aramızda hiçbir husumet şey yoktu” diye konuştu.